Mintuntuoksuinen melonadi
Melonadi on suorastaan virkistävämpää kuin limonadi. Voit käyttää tähän galia- tai ogenmelonia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g vihreää melonia
- 4 rkl sokeria
- 1,5 dl vettä
- n. 5 rkl sitruunamehua
- ½ dl tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori meloni ja raaputa pois siemenet. Leikkaa meloni isohkoiksi paloiksi. Laita meloni, sokeri, vesi, sitruunamehu ja mintunlehdet mikseriin. Pyöritä kovimmalla nopeudella sileäksi seokseksi.
2. Pane melonadi jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua, niin että siitä tulee oikein kylmää. Piknikille otat melonadin mukaan jäähdytetyssä termospullossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan