Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastike

Yllätä ystäväsi valmistamalla herkullista meloni-serranosalaattia ja valkosipuli-chilikastiketta. Tarjoa salaatti ruisleivän kanssa.

Neljälle hengelle

  • 300 g salaattia
  • 100 g parsaa
  • ½ cantaloupemeloni
  • 1 pkt (n.100 g) serrano-kinkkua

Valkosipuli-chilikastike

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta chiliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • roseepippuria

Valmistusohje

Tee öljykastike. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekunnin ajan.

Kuori parsat, keitä ne napakan kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa meloni paloiksi ja kääri kinkkusiivut palojen ympärille.

Asettele salaatti lautaselle ja nosta muut raaka-aineet joukkoon. Ripottele mausteöljyä pinnalle ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Lisää mausteöljyä pinnalle ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 190 kcal

Proteiinia 9g (43 E%)

Hiilihydraatteja 3g (6 E%)

Kuitua 2g

Rasvaa 16g (76 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (19% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 1,6g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.