Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastike
Yllätä ystäväsi valmistamalla herkullista meloni-serranosalaattia ja valkosipuli-chilikastiketta. Tarjoa salaatti ruisleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 300 g salaattia
- 100 g parsaa
- ½ cantaloupemeloni
- 1 pkt (n.100 g) serrano-kinkkua
Valkosipuli-chilikastike
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta chiliä
- suolaa
- mustapippuria
- roseepippuria
Valmistusohje
Tee öljykastike. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekunnin ajan.
Kuori parsat, keitä ne napakan kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa meloni paloiksi ja kääri kinkkusiivut palojen ympärille.
Asettele salaatti lautaselle ja nosta muut raaka-aineet joukkoon. Ripottele mausteöljyä pinnalle ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Lisää mausteöljyä pinnalle ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 190 kcal
Proteiinia 9g (43 E%)
Hiilihydraatteja 3g (6 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 16g (76 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (19% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,6g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje