Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"

Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella 1:26 Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jesse Szewczyk paljastaa suosikkiarkipastansa reseptin.

Videolla: Testaa myös Natan suosittu pasta limonello!

Etsitkö uusia arkiruokaideoita? Pasta on aina helppo ja varma valinta ja ruokalajia voi muunnella lähes loputtomiin. Suositun The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jesse Szewczyk vinkkaa oman arkipastasuosikkinsa.

– On yksi pasta, jota teen useammin kuin muita. Se on täyteläinen, kermainen ja lohdullinen. Pasta on kuin fettuccine alfredo, jota on piristetty sitruunalla ja runsaalla määrällä valkosipulia.

Teen tätä vähintään kerran viikossa, Jesse sanoo.

Jessen mukaan tämä viiden ainesosan pasta on myös helposti tuunattavissa. Joukkoon voi lisätä esimerkiksi kanaa, katkarapuja tai mitä tahansa vihanneksia.

– Mikä parasta, pasta valmistuu nopeasti. Kastike syntyy käytännössä hetkessä, kiitos odottamattoman ainesosan.

Reseptissä perinteinen kerma on korvattu kreikkalaisella jogurtilla, joka tuo ruokaan paitsi kermaista täyteläisyyttä myös hieman karvautta. Jogurttiin sekoitetaan sitruunankuorta, sitruunamehua, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, mustapippuri ja suolaa.

– Kun kastike sekoitetaan al dente -kypsyisen pastan joukkoon, se paksuuntuu ja peittää jokaisen pastakiehkuran. Viimeistele lehtipersiljalla ja ylivoimaisesti paras pasta-ateria on valmis.

Kermainen pasta kreikkalaisesta jogurtista

3 sitruunaa
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
3,5 dl kreikkalaista jogurttia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
½-1 tl mustapippuria
½ tl suolaa

Lisäksi:
450 g fettuccine-pastaa
(lehtipersiljaa)

Laita pastavesi kiehumaan. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuoret ja purista mehut. Raasta parmesaanijuusto.

Lisää pasta kiehuvaan veteen ja mausta suolalla. Tee sillä välin kastike: Lisää kreikkalainen jogurtti, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, mustapippuri ja suola tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes juusto on sekoittunut täysin joukkoon ja kastike on tasaista, noin 2 minuutin ajan.

Kun pasta on valmis, valuta vesi pois. Lisää joukkoon jogurttikastike ja sekoita keittiöpihtien avulla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Koristele halutessasi lehtipersijalla.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!