Tässä on superhelppo ja kevyt arkiruoka jauhelihasta! Testaa vartissa valmistuva hitti

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Kaipaatko kevyttä ja herkullista syötävää, joka valmistuu myös suhteellisen nopeasti? Tämä salaatinlehteen kääräisty jauhelihaherkku kannattaa testata.

Videolla helppo ohje jauhelihan paistamiseen.

Vuoden alussa moni haluaa keventää ruokavaliotaan ja etsii vaihtoehtoja tutuille arkiruoille. Uusien ruokalajien kokeilemisen kynnyksenä on usein liian pitkät ja hankalat raaka-ainelistat eksoottisine aineksineen.

Tässä broilerinjauhelihasta valmistuvassa wrapissa yhdistyvät muutamat aasialaisen keittiön klassikkokastikkeet herkulliseksi, mutta kevyeksi ruokalajiksi. 

Jauhelihaa ja koukuttavaa kastiketta salaattikääreessä

Aasialaisten salaatti-wrappien Idea on yksinkertainen: maustettu jauhelihaseos nautitaan salaatin- tai kaalinlehteen kääräistynä perinteisen vehnä- tai maissitortillan sijaan. Kyseessä on siis myös vähähiilihydraattinen versio wrapeista. Salaattikääryleet ovat täytteineen niin maukkaita, ettet edes kaipaa perinteistä tortillaa.

Jauhelihan joukkoon sekoitettavan kastikkeen maussa on vastustamaton yhdistelmä makeutta, suolaisuutta ja tulisuutta. Tulisuusasteen voit päättää itse lorauttamalla joukkoon enemmän tai vähemmän sriracha-kastiketta. Suolaisuutta voit säätää puolestaan soija- ja hoisin -kastikkeiden määrällä. Broilerinjauhelihan sijaan reseptiin sopii mainiosti myös porsaanjauheliha, miksei nautakin. Jos salaatti ei kuitenkaan innosta, voi jauhelihaseoksen kylkeen keittää  toki myös nuudeleita.

Resepti on Damn Delicious -blogin luoma kotiversio suositun kiinalaisravintola PF Chang'sin vastaavasta ruokalajista. Ruokalajin valmistamiseen menee nopeimmillaan vain vartti. Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran tammikuussa 2021.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat