Suosikkikuohuviini rikollisten käsissä – viranomaiset paljastaneet jo tuhansia väärennettyjä pulloja
Viime vuosina suosiotaan kasvattanut prosecco-kuohuviini on joutunut elintarvikerikollisuuden kohteeksi. Viranomaiset ovat paljastaneet jo tuhansia pulloja, joiden sisältö ei vastaa luvattua.
Osaatko avata kuohuviinipullon? Videolla näytetään, kuinka se kuuluisi oikeaoppisesti tehdä.
Huonoja uutisia kaikille niille, jotka rakastavat Italian suosituinta kuohuviiniä, proseccoa. Viime kuussa brittiläisen elintarvikeviranomaisen Food Standards Agencyn (FSA) tarkastajat saivat nimittäin käsiinsä tuhansia pulloja väärennettyä proseccoa.
Tarkastajien mukaan viini oli tuotettu Moldovassa, mutta luokiteltu olevan peräisin Pohjois-Italiasta, aidon proseccon syntyseuduilta.
Etiketeistä lähes mahdoton tunnistaa väärennöstä
Viiniin kohdistuva rikollisuus on samankaltaista kuin muilla aloilla, sillä rikokset kohdistuvat yleensä tuotteisiin, joita on helppo myydä, FSA:n tarkastaja Mark Dawson kertoo Independent-sivustolle.
Suosikkikuohuviiniin kohdistuva rikollisuus saattaakin siis olla seurausta kuohuviinin lähes räjähdysmäisesti kasvaneesta suosiosta.
Väärennetyn kuohuviinin paljastaminen ei ole helppo tehtävä. Sypped-juomasivuston perustaja Adrian Smithin mukaan prosecco-pullojen etiketit ovat hyvin samankaltaiset, eikä etikettien perusteella yleensä ole mahdollista määritellä sisällön laatua.
Internet ja keskustelupalstat ovat Smithin mukaan tavallisille kuluttajille paras tapa tutkia juoman aitoutta. Viiniyhteisöissä on paljon valveutuneita jäseniä, joiden keskusteluja seuraamalla voit saada paljon tietoa mahdollisista väärennöksistä ja niiden sijainneista.
Lähde: Independent
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti