1:55

Arvostetulta uutissivustolta täystyrmäys Aperol Spritzille – suosikkijuoma ei olekaan sitä mitä luulit?

Yhdysvaltalaisen uutissivuston julkaisemassa artikkelissa kesän suosikkidrinkkiä, Aperol Spritziä, kritisoidaan kovin sanoin – eivätkä kaikki ole asiasta samaa mieltä.

Videolta voit poimia toisen maukkaan drinkin, Ginger Velvetin, respetin. 

Oranssisen kesäjuoman, Aperol Spritzin, suosiolle ei näy loppua, vaikka juomalla onkin takanaan jo satavuotinen historia. Nyt suosikkijuoman ympärillä kuitenkin kuohuu.

Kohu sai alkunsa The New York Times -sivustolla julkaistusta artikkelista, jossa todettiin, että tämä suuresta somesuosiosta nauttiva cocktail "ei ole niin hyvä juoma” kuin monet luulevat.

Huonolaatuinen kuohuva suurin ongelma

Sivuston mukaan kyseessä on ennen kaikkea brändätyistä, jumbokokoisista viinilaseista tarjoiltu sokerinen aperitiivi, joka koostuu useimmiten huonolaatuisesta proseccosta ja soodavedestä.

– Lopputulos on vähän sama kuin joisi Capri Sunia (appelsiinimehua) jalkapalloharjoitusten jälkeen kuumana päivänä. Ei hyvällä tavalla, artikkelissa todetaan.

Yksi juoman ongelmista liittyy sivuston haastattelemien asiantuntijoiden mukaan juuri juomaan käytettävien miksereiden laatuun. Vain muutamasta raaka-aineesta, Aperolista, soodavedestä ja proseccosta, rakentuvassa juomassa kaikkien raaka-aineiden laatu on tärkeää. Tästä tosiasiasta huolimatta juomaan käytetään usein huonolaatuista, liian makeaa kuohuvaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Luulen, että ihmisillä on väärä käsitys siitä, että jos sekoitat sitä johonkin, sen laadulla ei ole väliä. Mutta se on todella tärkeää, newyorkilainen baarimestari Natasha David toteaa.

Baarimestari kannustaa kokeilemaan juomasekoituksiin Aperolin sijaan myös vähemmän makeita katkeroita, kuten vermuttia. Jos juomasi maistuu lasten vitamiineilta, olet tehnyt sen väärin.

Oranssi juoma jakaa mielipiteitä 

Kuten arvata saattaa, läheskään kaikki eivät ole ottaneet artikkelin sanomaa hyvin vastaan. Osa ihmisistä onkin ryhtynyt puolustamaan kiivaasti tätä oranssista juomaa.

 – Kuka tahansa artikkelin onkaan kirjoittanut, ei ole koskaan tuntenut iloa, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi. 

– Mitään Italiasta tulevaa syötävää tai juotavaa ei tulisi koskaan kyseenalaistaa, toisessa kommentissa todetaan. 

Osa somekäyttäjistä kertoo puolestaan olevansa täysin samaa mieltä artikkelin kanssa ja valitsevansa lasiinsa mieluummin jonkin vähemmän makean juomasekoituksen.

Jakautuvista mielipiteistä huolimatta varmaa on se, että tätä juomaa tullaan näkemään ihmisten laseissa tänäkin kesänä. 

Lähteet: The New York Times 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja