Alkuvuodesta julkaistun tutkimuksen mukaan suosikkikuohuvan, Proseccon, tuottaminen voi vahingoittaa ympäristöä odottamalla tavalla.
Italialainen kuohuviini Prosecco on suosittu juoma ympäri maailmaa, mutta harva tietää, millaisia seurauksia tämän juoman nauttimisella voi oikein olla.
Italialaisen Padovan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan Proseccon tuotannosta seuraava eroosio on ongelma, joka tulisi ottaa vakavasti. Kuohuviinin alati kasvava suosio on viime vuosina johtanut siihen, että tuotantoa on jouduttu levittämään jyrkimmille rinteille, joilla eroosio on vakava ongelma paljaan maaperän ja rankkasateiden vuoksi.
Prosecco viittaa tänä päivänä Veneton alueella valmistettaviin kuohuviineihin.
Tutkimuksen mukaan jokaista Veneton alueen mäkisessä maastossa tuotettua kuohuviinipulloa kohden häviää noin 4,4 kiloa maa-ainesta. Suosittua kuohuviiniä tuotetaan vuosittain 90–400 miljoonaa pulloa, mikä tekee eroosio-ongelmasta todellisen.
Kyse ei ole pelkästään maamassasta, sillä maa-aineksen mukana maaperästä häviää myös tärkeitä ravinteita.
