Mainos

Suomessa juodaan erilaista kahvia kuin Ruotsissa ja Virossa – taustalla hyvin yksinkertainen syy

Syy siihen, miksi Suomessa juodaan erilaista kahvia kuin Ruotsissa ja Virossa selittyy niinkin yksinkertaisella asialla kuin veden kovuudella.

Suomalaiset juovat tunnetusti kaikkein mieluiten vaaleapaahtoista kahvia, vaikka tummapaahtoisen kahvin trendikkyydestä puhutaan ympäri maailmaa. Etelä-Ruotsissa ja Virossa maistuvat sitä vastoin kaikkein parhaiten tummapaahtoiset kahvit.

TIESITKÖ? 90 prosenttia Meiran myymästä kahvista on suodatinkahvia. Tästä määrästä 75 prosenttia on vaaleapaahtoista.

– Se jakautuu oikeastaan niin, että Etelä-Ruotsissa juodaan tummapaahtoista kahvia ja Pohjois-Ruotsissa juodaan samanlaista vaaleapaahtoista kahvia kuin Suomessa. Nämä erot johtuvat siitä, että veden kovuudessa on eroja, Meiran tehtaanjohtaja Patrik Lindholm kertoo.

– Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa vesi on maaperän vuoksi kovaa. Meillä täällä Suomessa on sitä vastoin pehmeä vesi, Lindholm jatkaa.

Myös Virossa on tapana juoda tummapaahtoisia kahveja – ja Virossakin vesi on kovempaa kuin Suomessa. Herää kuitenkin kysymys siitä, minkä vuoksi veden kovuus vaikuttaa siihen, millainen kahvilaatu on missäkin maassa kaikkein suosituin?

– Pehmeä vesi sallii enemmän sivumakuja. Enemmän paahdetuilla kahveilla taas peitetään kovan veden makua, Lindholm perustelee.

Mistä kaikkialta Meiran tehtaalle saapuu kahvipapuja? Entä millaisen matkan pavut kulkevat tehtaalla? Katso video!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja