Barista vinkkaa helpon keinon, jolla kahvinautinto on mahdollista nostaa aivan uusiin ulottuvuuksiin. Et tarvitse mitään välineitä, vain hieman aikaa.
Kahvi naamaan ja menoksi, kuulostaako tutulta? Harva kahvinjuoja on taatusti tullut ajatelleeksi, että kahvista on itse asiassa tunnistettavissa enemmän aromeita kuin viinistä.
Jos haluat maistella makuja, Vuoden Barista 2017 -tittelin omaavan Jarno Peräkylän mukaan kannattaa kiinnittää huomiota yhtään tärkeään asiaa; kahvin lämpötilaan. Hirveästi yli 60-asteista kahvia ei kannata miehen mukaan maistella.
– Kahvin maku muuttuu paljon, kun kahvi jäähtyy. Tai itse asiassa kahvin maku ei muutu, mutta suu tunnistaa aromeita paremmin, kun kahvi ei ole niin kuumaa, mies toteaa.
– Yleensä käy sillä tavalla, että kahvin makeus tulee paljon paremmin esille vähän jäähtyneessä kahvissa, barista kertoo.
Perussääntö on, että kahvi ei saisi polttaa suuta
Kahvia ei siis kannata juoda liian nopeasti. Joissain tapauksissa kahvin kannattaa antaa viilentyä oikein kunnolla.


