Suomen paras ravintola Palace ottaa yllättäen haltuunsa myös toisen ravintolan: "Minulle on täysin sietämätön ajatus, että joutuisin luopumaan osasta työntekijöistä"

Eero Vottonen Kalle Tanner Palace Espa
Financier Group

Suomen parhaaksi ravintolaksi valitun Michelin-ravintola Palacen huippukokit vastaavat jatkossa myös toisen helsinkiläisravintolan tarjoiluista. Muutos tehdään ravintola-alaan rankasti vaikuttaneen koronakriisin vuoksi. 

Kuvassa Eero Vottonen ja Kalle Tanner.

Maaliskuussa Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Palace ottaa vastuulleen Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Ravintola Espan. Espan keittiöstä tulevat vastaamaan yhteisvoimin Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja vuonna 2018 Vuoden Kokiksi valittu Kalle Tanner. Molemmat ravintolat kuuluvat Financier Group -ryhmään, jonka kolmas ravintola on Helena Puolakan johtama Savoy.

Ravintola Espan tavoitteena on olla "laadukas kulmakuppila" ja tarjota jatkossakin hyvistä raaka-aineista huolella tehtyä ruokaa Helsingin paraatipaikalla. 

– Espan ruoka tulee olemaan sellaista ruokaa, jota me Kallen kanssa rakastamme. Raikasta, herkullista ja kekseliästä. Paljon yksinkertaisempaa kuin Palacessa, mutta intohimo on sama, sanoo Eero Vottonen ja lupaa, että esimerkiksi tacot säilyvät listalla.

– Haluamme, että Espan ruokaa voi halutessaan syödä useita kertoja viikossa. Trendien sijaan seuraamme sesonkeja. Haluamme tarjota sitä, mikä on parasta juuri nyt. Ruokaa laadukkaista kotimaisista raaka-aineista mutta kansainvälisin vivahtein, täydentää viimeksi Palacessa ja Bas Basin viinibaarissa työskennellyt Kalle Tanner.

Myös Espan juomapuolella panostetaan laatuun: mehut tehdään itse, pienpanimo-oluita on tarjolla, ja cocktaillistan suunnittelee Palacen baarimestari Mathias Rossie. Viinilistoja ravintolaan tulee kaksi: pienten tuottajien viineistä koostuva suppea lista sekä pieni klassikkolista. Espan alakertaan aukeaa viinibaari heti kun aukioloajat sen sallivat. 

Espasta on tarkoitus tehdä hyvää ruokaa rakastavien ihmisten helposti lähestyttävä ja kohtuuhintainen, mutta innovatiivinen paikka, joka reagoi paitsi sesonkeihin, myös siihen mitä kaupungissa tapahtuu. Luvassa on viinibaarin lisäksi muun muassa ruoan ympärille rakentuvia tapahtumia sekä take away- ja terassikonsepteja.

Muutosten taustalla koronakriisi 

Syy Palacen ja Espan keittiöiden yhdistymiseen on ymmärrettävä: muutosten taustalta löytyy koko ravintola-alaa ravisteleva kriisi, joka tulee vaikuttamaan alan toimintaedellytyksiin vielä pitkään. Fine dining -ravintolat eri puolilla maailmaa ovat suurten haasteiden edessä, ja monet joutuvat joko sulkemaan ovensa tai muuttamaan konseptiaan. Palace haluaa olla jatkossakin yksi maailman parhaista ravintoloista.

– Olen rakentanut vuosien ajan Palacen tiimiä. Minulle on täysin sietämätön ajatus, että joutuisin luopumaan näinä aikoina osasta työntekijöistä. He ovat maailmanluokan tähtiä. Tällä järjestelyllä ja tiimiä huolella pyörittäen pystymme pitämään ihmiset töissä, sanoo Vottonen.

Palace jatkaa, jos mahdollista, aiempaakin kunnianhimoisemmin.

– Selkeä tavoitteemme on saada kaksi tähteä. Uskon, että tämä järjestely antaa tiimille tervetullutta vaihtelua ja hyödyttää molempia ravintoloita.


***

3:03

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja