Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
Financier Group
Julkaistu 24.08.2020 08:37

Korona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiin aukeaa syyskuussa muutaman kuukauden ajaksi huipputason japanilainen ravintola, jota luotsaa maailmalla menestynyt kokki Toni Toivanen.

Huippukokki Toni Toivanen palaa syksyksi Suomeen ja avaa yhdessä Financier Groupin kanssa pääosin suomalaisiin raaka-aineisiin perustuvan japanilaisen ravintolan. Financier Groupista kerrotaan, että Aki-niminen ravintola avaa ovensa 10. syyskuuta helsinkiläisravintola Espan alakertaan.

Toni Toivasta voidaan pitää yhtenä Suomen menestyneimmistä kokeista maailmalla, sillä korsolaislähtöinen kokki työskenteli pitkään maailman parhaaksi ravintolaksi valitussa kööpenhaminalaisessa Nomassa useissa keskeisissä rooleissa. Viimeiset kolme vuotta hän on johtanut Noman japanilaisen ravintolan, Tokiossa sijaitsevan ja kahdella Michelin-tähdellä palkitun Inuan tuotekehitystä. 

– Olin suunnitellut olevani Japanissa vielä muutaman vuoden, mutta kun Inua joutui yllättäen sulkemaan ovensa pandemian takia, ajattelin että nyt on hyvä aika tulla ainakin hetkeksi Suomeen, sanoo Toni Toivanen Financier Groupin tiedotteessa.

Aki on avoinna Espan alakerrassa 10.9. alkaen kahden kuukauden ajan torstaista sunnuntaihin. Tarjolla on yksi pitkä menu, joka elää päivittäin raaka-aineiden mukaan. Menu koostuu sekä ruoasta että erilaisista juomista, joista osa on Akin keittiössä valmistettuja. Sunnuntaisin tarjolla on japanilaishenkinen pitkä lounas. Perjantai- ja lauantai-iltaisin ravintolan yhteydessä toimii japanilainen baari.

Toivasella on omien sanojensa mukaan ollut viimeiset kolme vuotta huikea näköalapaikka japanilaiseen ruokakulttuuriin ja parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin. Kokki on kiertänyt maata laidasta laitaan ja saanut tavata paljon huippuammattilaisia.

– Nyt haluan tuoda tämän osaamisen Suomeen ja yhdistää sen yllättävillä tavoilla paikallisiin sesongin raaka-aineisiin.

Hyvä esimerkki tästä on vaikkapa miso, jota on tehty Japanissa 500-luvulta saakka. Perinteisesti siihen käytetään ohraa tai riisiä, aspergillus oryzae -bakteeria ja soijapapua. Akin miso pohjautuu luomuohraan, härkäpapuihin ja ruusuihin. Myös Akin soija tulee olemaan pääosin suomalaisista raaka-aineista itse tehtyä.

– Aki on japania ja tarkoittaa paitsi syksyä, myös kirkasta ja säihkyvää. Tavoitteeni on tuoda luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä. Koska ajat ovat poikkeukselliset kaikkialla maailmassa, olen saanut koottua Akin keittiötiimiin ystäviäni eri puolilta maailmaa. Olen todella innoissani tästä projektista, sanoo Toivanen.

– Haluamme olla kehittämässä sekä Espaa että Financier Groupia koko ajan kunnianhimoisempaan suuntaan. Aki on yksi esimerkki tästä. Tavoitteemme on, että Espa on ruokaa ja huippulaatua rakastavien ihmisten paikka, jossa tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Aki on Espan alakerran ensimmäinen pop up, mutta tuskin viimeinen, sanoo yksi Financier Groupin omistajista, Palacen ja Espan keittiötä johtava Eero Vottonen.

Lue myös: Henri Alén ei ollut uskoa silmiään, kun kurkkasi ravintolansa baaritiskin sisälle: "Kyllä siellä oli jotain puuhaa vähän puuhasteltu jossain vaiheessa"

***

3:50Suomalaistutkimus selvitti: Kuinka ravintola-asiakkaiden luottamus ja mielenrauha palautetaan kriisin jälkeen? ”Ravintolat julistettiin suoraan vaarallisiksi ja suljettiin viranomaiskäskyllä”

Lisää aiheesta:

Sikke Sumari avaa uuden ravintolan – tavoitteena olla maailman paras laatuaan: "Yksi Espoon salaisista helmistä"Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaFinnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa