"Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun

Matti Jämsen BAD
Matti Jämsen avaa BAD-lounasravintolaketjun. BAD

Ravintolatempauksistaan tunnettu kokki, Suomen Bocuse d’Or -presidentti ja ravintoloitsija Matti Jämsen avaa pääkaupunkiseudulle lounasravintolaketjun.

Kokki Matti Jämsen on laittanut viimeisen vuoden aikana suomalaisille ruokaa niin festivaaleilla, ruokakaupassa, tunturin huipulla kuin myös vanhassa purjelaivassa. Viimeiseksi mainittu ravintolaprojekti, ravintola Soromnoo nousi alkusyksystä uutisotsikoihin sen huomiota herättävän konseptin vuoksi: kahdeksan viikkoa auki olleessa ravintolassa otettiin asiakkailta puhelimet pois, ja mitä tahansa saattoi tapahtua illan aikana. Lisäksi Soromnoosta ilmoitettiin, että se ei sovi erikoisruokavaliota noudattaville. 

– Voit tulla paikalle ja olla syömättä (maksaa silti 180 €) tai voit mennä jonnekin muualle, jossa tarpeesi otetaan huomioon. Suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Annamme ilmaiseksi Lactrasea laktoosi-intolerantikoille, Soromnoon tiedotteessa todettiin elokuussa. 

Jämsen kommentoi tuolloin, että Soromnoo syntyi ikään kuin vastaiskuna siihen ketutukseen, että tänä päivänä ravintola-alalla saa olla jatkuvasti pahoillaan tai selitellä sitä, mitä tekee.

Osasyy uuteen aluevaltaukseen on ravintola-alan iltapainoitteisuus

Nyt monessa liemessä keitetty kokki aikoo vallata pääkaupunkiseudun lounasmarkkinat. Kysyntää hyvälle lounaalle riittää, sillä tilastojen perusteella reilusti yli puolet ravintoloissa syödyistä aterioista syödään lounasaikaan. Niinpä Jämsen avaa pääkaupunkiseudulle lounasravintolaketju Best Adventure of the Dayn eli BAD'in.

Osasyy Jämsenin uuteen aluevaltaukseen on ravintola-alan iltapainoitteisuus. Kokin mukaan moni ammattilainen päätyy vaihtamaan alaa ja moni valitsee eri alan alkujaankin, sillä ilta- ja yöpainotteinen työ ei kaikille sovellu. Jämsen haluaa nostaa rimaa lounasaikaan palvelevien ravintoloiden kategoriassa, ja näin tehdä niistä houkuttelevamman työympäristön alan ammattilaisille. Asiakkaille se merkitsee innovatiivisempaa, tuoreempaa ja maistuvampaa ruokaa. Sitä, että lautasella on aina laatua.

– Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole, ellei halua mennä ketjujen hallinnoimiin henkilöstöruokaloihin töihin. Erinäisistä syistä moni ei koe niitä itselle sopivaksi työympäristöksi. Yleinen käsitys on, että lounasravintoloiden keittiöissä ei pääse käyttämään ammattitaitoaan tarpeeksi laajasti. Siksi haluan korostaa, että BAD ei ole perinteisessä mielessä henkilöstöruokala vaan lounasaikaan palveleva ravintola, jossa tehdään kunnon ruokaa, alusta asti käsin. Sellaista ruokaa, josta saa energiaa ja iloa duunipäivään, ja jonka äärellä voi arjessa viettää päivän parhaan hetken. Ei pelkästään tankata energiaa, Jämsen sanoo.

BAD-lounasravintoloissa tulee olemaan päivittäin tarjolla kaksi lautasannosta, yksi seisovasta pöydästä tarjoiltava huolella valmistettu kotiruoka, laaja ja laadukas salaattibaari sekä runsas keittopöytä, josta asiakas saa itse koota mieleisensä kokonaisuuden kuten esimerkiksi pho- tai ramen-keiton. Erityisruokavaliot tullaan ottamaan laajasti huomioon, kuten myös asiakkaan omat tarpeet. Esimerkiksi salaatteihin ja keittoihin voi ostaa päivittäin vaihtuvan lisäproteiinin niin halutessaan.

Ensimmäinen ravintola avataan alkuvuodesta Lintulahdenkujalle Helsingin Sörnäisiin ja toinen pian sen perään Säterinkadulle Espoon Leppävaaraan. Vuoden 2020 kuluessa suunnitteilla on avata myös muita lokaatioita. Tulevaisuudessa Jämsenin tavoitteena on tuoda maistuvaa lounasruokaa niin monelle kuin mahdollista, ja tehdä lounaasta asiakkaiden päivän paras hetki.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja