Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Välimäki ja Vottonen valmiina haasteeseen: "Suomen paras ravintola" – tämän verran maksaa 20 ruokalajin menu Palacessa

Palacen kutsuvierasavajaisissa maisteltiin muun muassa ostereita.
Palacen kutsuvierasavajaisissa maisteltiin muun muassa ostereita. MTV/Lehtikuva
Julkaistu 17.11.2017 10:30
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vuoden 2016 joulukuussa ovensa sulkenut legendaarinen helsinkiläisravintola Palace tekee näyttävän paluun. Royal Ravintoloiden haltuun siirtynyt Palace avaa ovensa upeasti remontoituna ja tähtää gastronomian huipulle.

Yli 64 vuotta toiminnassa ollut ja viime joulukuussa ovensa sulkenut ravintola Palace avautuu uuteen loistoonsa. Ravintolan virallinen avajaispäivä on ensi viikolla, mutta jo tänään perjantaina 17.11. keittiöhenkilökunta pääsee harjoittelemaan ensimmäisen kunnon serviisinsä sekä lounaalla että illallisella.

Hans Välimäki Eero Vottonen Palace
Välimäen ja Vottosen tavoitteena on tehdä Palacesta Suomen paras ravintola.Royal Ravintolat

Palacen ravintolatoiminnan napannut Royal Ravintolat aikoo nostaa klassikon uuteen kukoistukseen ja huipputason saavuttamiseksi keittiöön onkin värvätty alan kovimmat ammattilaiset. Keittiön ottavat haltuun Suomen kaikkien aikojen menestynein keittiömestari Hans Välimäki sekä hänen aisaparinsa, niin ikään menestynyt keittiömestari Eero Vottonen.

Ravintola Palacen julkisivu on vielä osittain remontissa, mutta myöhemmin asiakkaat pääsevät esimerkiksi nauttimaan merinäköalasta Helsingin kattojen yllä Palacen terassilla.

Vottonen lupaa, että Palace ei tule pettämään fine diningin ystäviä. Tavoitteena on, että Palacesta tulee Suomen paras ravintola.

– Suomesta puuttuu tällä hetkellä kokonaan tämän tason ravintola. Koimme, että nyt on oikea aika avata jälleen korkean palvelutason fine dining -ravintola, Vottonen kertoi torstaina Palacen kutsuvierasavajaisissa.

Aika näyttää, mille tasolle paluun tekevä Palace yltää ja saadaanko Suomen ravintolakartalle kenties lisää Michelin-tähtiä – tavoitteet ovat joka tapauksessa korkealla ja annoksissa käytettävät raaka-aineet huippuluokkaa. 

– Meillä on kaupungin, ellei koko Suomen parhaat raaka-aineet. Vaikka käytämme toki myös lähiruokaa, saamme paljon laadukkaita tuotteita myös maailmalta. Emme ole jämähtäneet pelkkään lähiruoka-ajatteluun, Vottonen kertoo.  

palace etelärantaPalace ennen remonttia. Royal Ravintolat aikoo palauttaa myös Palacen ikonisen valokyltin Eteläranta 10:n katolle.MTV

Tarjolla yksi 20 ruokalajin menu

Vottosen mukaan Palacessa tullaan tarjoilemaan illallisella noin 20 ruokalajin menua. Erillistä ala carte -listaa ei varsinaisesti ole, vaan asiakkaille on tarjolla yksi menu. Toki palvelua räätälöidään myös niille asiakkaille, jotka eivät välttämättä halua tulla syömään pitkää menua.

– Menu tulee olemaan 150-160 euron luokkaa, Vottonen paljastaa.

Palace läskisoosiPalacen kutsuvierasavajaisissa tarjolla oli myös legendaarista läskisoosia, tosin hieman modernimmassa muodossa. Läskisoosia on saatavilla Palacen listalta ennakkotilauksesta.MTV

Viime vuosina monissa huippuravintoloissa on totuttu tarjoilemaan keittiön antimia yllätysmenun muodossa: asiakas ei siis ole etukäteen tiennyt, mitä tuleman pitää. Palacessa yllätysmenuajattelusta on kuitenkin luovuttu ja asiakas näkee etukäteen, mitä ruokalista pitää sisällään.

Peruuttamatta jätetystä pöytävarauksesta sakotetaan Ravintola Palacessa 150 euroa asiakasta kohden. Kyseessä on maailmalta Suomeen rantautuntu käytäntö, jolla pyritään ehkäisemään turhat varaukset. 

– Yllätysmenujen aika on mielestäni hieman ohi.

Laadukkaan ruoan lisäksi Palacessa panostetaan myös juomapuoleen. Ravintolan yhteydessä toimii tuttuun tapaan American Bar -baari. 

Lisää aiheesta:

Moni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonHans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaLegendaarinen suomalaisravintola tekee paluun – keittiömestariksi Hans Välimäki: "Olen valmis palaamaan sen pariin, mitä eniten rakastan"
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat