Mainos
Mainos

Tunnettu nelikko avaa uuden ravintolan Helsinkiin: Erikoisuutena loppumaton menu

Helsingin ravintolamaailmasta tutut Teemu Aura, Markus Hurskainen, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen avaavat Helsinkiin intiimin ruokaravintolan maaliskuussa 2016.

Nelikon uusi ravintola OX avataan 21.3.2016 legendaarisen liharavintola Beefy Queenin tiloihin Helsinkiin, osoitteeseen Pieni Roobertinkatu 13. 

Ravintolan taustanelikko tunnetaan myös Helsingin Vanhassa kauppahallissa sijaitsevasta kahvila-ravintola Storystä. Teemu Aura ja Markus Hurskainen pyörittävät yhdessä Patisserie Teemu & Markusta.  Anders Westerholmin ja Matti Sarkkisen omistuksessa ovat ravintolat Sushibar + Wine, Vin-Vin, Bier-Bier sekä laatuviinitukku Viinitie.

Teemu Aura tunnetaan myös Ravintola Demon ja Ravintola Groteskin perustajana sekä osakkaana.

– Kuulostaa varmaan itsenstäänselvältä mutta niin se vain on: tässä rakennetaan ravintolaa, johon itse haluttaisiin tulla uudelleen ja uudelleen. Intohimolla tehtyä hyvää ja kaunista ruokaa rennossa ilmapiirissä, Teemu Aura sanoo.

Auran mukaan tarkoitus ei ole rakentaa uutta Beefy Queenia, vaan tehdä mahdollisimman oman näköinen paikka. OXissa tulee olemaan alle 40 asiakaspaikkaa hyvin intiimisissä tilassa.

– Ravintolassa on avokeittiö. Keittiö ja kokit tulevat olemaan vahvasti asiakaskokemuksessa mukana. Baaritiskille laitetaan muutama asiakaspaikka. Pyritään tekemään sellainen mahdollisimman lämminhenkinen, hyvällä hinta-laatusuhteella varustettu ravintola.

Erikoisuutena loppumaton menu

Entäpä sitten ruoka? Aura kuvailee ravintolan ruokafilosofiaa melko eurooppalaiseksi, mutta ruoissa tullaan käyttämään myös mausteita esimerkiksi Lähi-Idästä. Markus Hurskaisen mukaan lista tulee olemaan tiivis ja annokset yksinkertaisesti hyviä.

Ravintola OX avaa ovensa Pienellä Roobertinkadulla 21.3.2016. Ravintola on avoinna lounaasta illalliseen maanantaista lauantaihin. Ravintolan nettisivut löydät täältä.

– Kaikki lähtee raaka-aineista, jotka voi tunnistaa vielä annoksistakin. Asiakkaan ei tarvitse arvailla mitä lautasella on, Hurskainen toteaa.

Yksi ravintolan erikoisuuksista on loppumaton menu. Konseptia ei vielä pahemmin ole Suomessa nähty, mutta maailmalla se on tuttu huippuravintoloista.

– Loppumattomassa menussa  asiakas ilmoittaa itse, milloin hän ei jaksa syödä enää enempää. En tiedä onko tätä vielä muilla Suomessa. Tukholmassa on ainakin ravintola Djurissa, Teemu Aura kertoo.

– Kyseessä on vähän niin kuin maistelumenu, mutta ruokafilosofiamme ei kuitenkaan ole mitään fine diningia. Olen koittanut välttää koko ravintolan kategorisointia. Emme halua antaa valmista mielikuvaa asiakkaille, vaan paikka pitää tulla itse kokeman, hän jatkaa.

"Ravintolan perustamisessa ei ole koskaan mitään järkeä"

Vaikka taloudellinen tilanne on edelleen epävakaa, tuntuu erityisesti pääkaupunkiseudulle avautuvan jatkuvasti uusia ravintoloita. Onko ravintolan perustamisessa todellisuudessa nyt mitään järkeä?

– Ei ravintolan avaamisessa ole koskaan mitään järkeä. Hirveä määrä duunia ja kohtuuttomat työajat, Aura nauraa. 

Aura kuitenkin uskoo, että asiakkaat löytävät aina hyvän ruoan luo.

– Uskon, että sellaiselle ravintolalle, joka pystyy tarjoamaan nimenomaan hyvän hinta-laatusuhteisen asiakaselämyksen löytyy aina kysyntää.

Aura ei vielä osaa sanoa, miten ravintola tulee erottautumaan Helsingin kovasti kilpaillulla ravintolakentällä. Ainakin ravintolassa panostetaan intiimiin asiakaskokemukseen, viihtyvyyteen sekä ruokaan.

– Hyvään palveluun pyrkivät varmaan kaikki nykyään, mutta ne, jotka siinä sitten onnistuvat, on eri asia. Olemme pyrkineet palkkaamaan hyvää ja ammattitaitoista henkilökuntaa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja