Suomalaisyrityksen lonkeroa ei saa myydä ravintoloissa: "Tämä on jo kaiken huippu"

Lonkero terassi
Uutuuslonkeroa saa myydä vain miniannoksina, kun taas tuplasti vahvempa viiniä voi tarjoilla asiakkaalle litran. Lehtikuva

Suomalaisen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uutuuslonkeroa ei saa myydä ravintoloissa kuin 8 senttilitran annoksina, koska se on liian vahvaa.

Suomalainen Laitilan Wirvoitusjuomatehdas toi heinäkuun alussa Alkoihin myyntiin uuden Gini Long Drink -lonkeron. Nyt yritys on kuitenkin joutunut erikoisen ongelman eteen: 6,0 prosentin vahvuinen lonkero ei sovellu ravintolamyyntiin lainsäädännön vuoksi.

– Tosin uutuutta olisi mahdollista myydä ravintoloissa ja tapahtumissakin, mutta enintään 8 cl:n annoksina. Suomen käsittämätön alkoholilaki pitää sisällään tällaisenkin omituisuuden, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta kommentoidaan tiedotteessa.

Tuplasti vahvempaa viiniä saa anniskella litran

Juomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikan mukaan on erikoista, että samaa juomaa saa anniskella 5,5 prosentin vahvuisena puolen litran annoksina yhdelle asiakkaalle, mutta 6,0 prosentin juomaa vain pieninä 8 senttilitran annoksina.

– Puhumattakaan siitä, että yli kaksi kertaa vahvempaa viiniä saa anniskella jopa litran annoksen kerrallaan. Kotonahan sitä saa 6,0 %:sta lonkeroakin sitten juoda tölkkitolkulla, summaa toimitusjohtaja Aarikka.

Aarikan mukaan lakipykälä tuli virvoitusjuomatehtaalle täytenä yllätyksenä.

– Kaikkea on tällä alalla koettu, mutta tämä on jo kaiken huippu.

– Hoidimme taustoituksen huonosti kun ihan kaikki älyttömyydet ei aina tule tuotekehityksen yhteydessä mieleen, joten tämä tuli meille yllätyksenä sen jälkeen kun tuote oli jo Alkon valikoimiin tölkkiin pakattuna valittu. Nyt meillä on käsissä vuori tyhjiä tölkkejä, joita oli ajateltu myytäväksi myös kesän tapahtumissa.

Juomatehdas onkin päättänyt valmistaa juomasta nyt 0,5 prosenttiyksikköä miedomman version, jotta lonkero saadaan myös ravintoloihin.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja