Ravintolamyyntiin liian vahvaksi laissa määritelty kuusiprosenttinen lonkero saattaa olla jatkossa myynnissä myös ravintoloissa. Tähän saakka tavallista vahvempaa lonkeroa on saatu myydä ravintoloissa vain pieninä annoksina.
Kesällä 2015 Suomen alkoholilainsäädäntö sai aikaan keskustelua lonkerokohun muodossa. Tuolloin Laitilan Wirvoitusjuomatehdas yllättyi lainsäädännöstä, jonka mukaan 6,0 tilavuusprosentin vahvuista lonkeroa ei saa myydä ravintoloissa kuin 8 senttilitran annoksina. Tehtaalla oli jo valmistettu erä kuusiprosenttista uutuuslonkeroa.
LUE MYÖS: Suomalaisyrityksen lonkeroa ei saa myydä ravintoloissa: "Tämä on jo kaiken huippu"
"Kielletty" tuote otetaan sittenkin myyntiin ravintoloihin?
Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta kerrotaan, että alkoholilakiin ollaan tekemässä muutoksia, jotka saattavat mahdollistaa myös kohun keskiöön viime kesänä nousseen lonkeron myynnin ravintoloissa.
– Viime kesänä uutuustuotteen aiheuttama suuri lonkerogate on ollut yksi päätekijöistä tulevan alkoholilain muutoksen takana. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ilmoitti nimittäin eilen, että alkoholin nauttimista ravintoloissa helpotetaan normien ja säädösten purkamisella. Hänen mukaansa tällä pyritään parantamaan elinkeinotoiminnan edellytyksiä. Monet kollektiivista ihmetystä aiheuttaneet lakipykälät näyttävät siis tulleen tiensä päähän, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tiedottaa.

