Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten yleinen glögimoka: Älä koskaan valmista juomaa näin!

Ethän valmista glögiä kiehuvan kuumaksi?
Ethän valmista glögiä kiehuvan kuumaksi?
Julkaistu 08.12.2015 20:03(Päivitetty 08.12.2015 20:29)

MTV LIFESTYLE

Glögikauden ollessa kuumimmillaan, on syytä muistuttaa muutamasta tärkeästä perussäännöstä juoman valmistamiseen liittyen.

Joulukuussa glögisesonki on Suomessa parhaimmillaan. Glögi nautitaan meillä perinteisesti lähes kiehuvan kuumana, ja juoman valmistuksessa täytyykin muistaa pari oleellista nyrkkisääntöä.

Älä koskaan keitä glögiä!

Alkoholipitoista glögiä ei saisi koskaan lämmittää kiehuvan kuumaksi. Alkoholi alkaa haihtua juomasta jo alle 80 celsiusasteessa ja alkoholittomankin glögin maku voi heikentyä keittäessä. Glögi on tarkoitus nauttia kuumana, mutta ei missään nimessä kiehuvan kuumana.

Älä lämmitä glögiä vedenkeittimessä tai alumiinikattilassa

Pahin virhe, minkä glöginvalmistuksessa saattaa tehdä on käyttää juoman lämmittäjänä vedenkeitintä. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan vedenkeittimellä glögin lämmittäminen saattaa olla jopa vaarallista, sillä hapan glögi voi syövyttää keittimen vastuksista juomaan kuparia. Kuparin liukeneminen juomaan voi aiheuttaa kuparimyrkytyksen, josta seuraa epämukavia oireita kuten oksentelua, ripulia ja huonoa oloa. Oireet voivat olla erityisen haitallisia riskiryhmille, kuten esimerkiksi vanhuksille.

Vedenkeittimen kuparivastuksia ei välttämättä edes huomaa, sillä niiden suojana saattaa olla esimerkiksi teräslevy. Vastuksista voi kuitenkin tällöinkin liueta kuparia glögiin, joten vedenkeitintä ei saa käyttää muuhun kuin veden keittämiseen. Glögin kuumentamiseen ei myöskään pitäisi käyttää alumiinikattilaa, sillä hapan glögi voi irrottaa lämmitysastiasta myös alumiinia.

Lisää aiheesta:

Muista tämä, jos terästät glögiä alkoholilla!Älä ikinä valmista glögiä näin – vaarallinen moka voi aiheuttaa jopa myrkytyksenÄlä koskaan tee näin glögille – rahasi voivat mennä minuuteissa hukkaanOnko väliä, lämmittääkö glögin mikrossa vai kattilassa? Asiantuntija antaa vastaukset joulun kiperimpiin glögikysymyksiinEi pelkkä joulujuoma! Glögiguru tyrmää yleisen glögin juomiseen liittyvän tavan: "Surullista"Älä koskaan tee näin alkoholipitoiselle glögille – vain viisi minuuttia ja rahasi ovat menneet hukkaan
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • Eilen11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Ruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!