Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muista tämä, jos terästät glögiä alkoholilla!

10:17Mikaelin ällistyttävät kikat glögin valmistukseenKatso videolta, miten glögiä saa valmistettua colajuomasta ja punaviinistä.
Julkaistu 22.11.2024 17:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos glögiin haluaa lisätä alkoholia, kannattaa pitää muutama seikka mielessä. 

Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant-glögi.

– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä, glögiekspertti totesi. 

Lue lisää: Mikaelin glögikikka ällistyttää: "Aivan uskomatonta!"

Karttunen antoi lähetyksessä tärkeitä vinkkejä myös glögin terästämiseen alkoholilla.

Miksi alkoholia terästetään alkoholilla?

Karttunen ihmettelee suomalaisten ajattelutapaa terästää alkoholillista glögiä alkoholilla. 

– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.

Liikaa alkoholia sisältävä glögi aiheuttaa monista pikkujouluista tutun ilmiön: lämmin glögihöyry kulkeutuu sieraimiin ja alkaa lähes välittömästi yskittämään.

Lohdullinen viesti pikkujoulukansalle

Karttunen suositteleekin terästämistä ainoastaan alkoholittomaan glögiin.

 – Itse suosittelisin perinteisen kirkkaan viinan sijaan esimerkiksi yrttilikööriä. Tällaisella me saadaan tosi runsas ja miellyttävä yhdistelmä. 

Asiantuntijalla on myös lohdullinen viesti kaikille, jotka pelkäävät glögiä lämmittäessä alkoholin haihtumista. 

– Alkoholin poistuminen nesteestä kestää jonkin aikaa. Ei haittaa, jos minuutin tai pari pääsee glögi kuplimaan. Voi olla rauhallisin mielin.

Lue myös: Makutestissä kauppojen 8-prosenttiset glögit – voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä

Lisää aiheesta:

Näin valmistat glögin itse – kolme helppoa tapaa!Kauanko avattu glögi säilyy? Asiantuntijan vastaus voi yllättääMikaelin glögikikka ällistyttää: "Aivan uskomatonta!"Tiesitkö? Suomalaisella ja ruotsalaisella glögillä on selvä ero Onko väliä, lämmittääkö glögin mikrossa vai kattilassa? Asiantuntija antaa vastaukset joulun kiperimpiin glögikysymyksiinEi pelkkä joulujuoma! Glögiguru tyrmää yleisen glögin juomiseen liittyvän tavan: "Surullista"
JuomatHuomenta SuomiJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • Eilen16:59
    Olut

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 26.10.09:43
    Ruokakauppa

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 17.10.14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • 22.9.14:47
    Ilmiöt

    Hämmentävästä juomasta tuli ilmiö Suomessa