Jos glögiin haluaa lisätä alkoholia, kannattaa pitää muutama seikka mielessä.
Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant-glögi.
– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä, glögiekspertti totesi.
Lue lisää: Mikaelin glögikikka ällistyttää: "Aivan uskomatonta!"
Karttunen antoi lähetyksessä tärkeitä vinkkejä myös glögin terästämiseen alkoholilla.
Miksi alkoholia terästetään alkoholilla?
Karttunen ihmettelee suomalaisten ajattelutapaa terästää alkoholillista glögiä alkoholilla.
– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.
Liikaa alkoholia sisältävä glögi aiheuttaa monista pikkujouluista tutun ilmiön: lämmin glögihöyry kulkeutuu sieraimiin ja alkaa lähes välittömästi yskittämään.
Lohdullinen viesti pikkujoulukansalle
Karttunen suositteleekin terästämistä ainoastaan alkoholittomaan glögiin.