Onko väliä, lämmittääkö glögin mikrossa vai kattilassa? Asiantuntija antaa vastaukset joulun kiperimpiin glögikysymyksiin

glögi kuuma juoma
Glögi kannattaa nostaa pannulta heti, kun se alkaa höyrytä. Shutterstock

Glögi on talven suosikkijuoma, mutta sen lämmittäminen ja säilytys saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Asiantuntija antaa nyt vastaukset yleisimpiin glögiin liittyviin kysymyksiin. 

Glögikysymyksiin vastaukset antaa Altian kouluttaja Mikael Karttunen.

Glögistä syntyy myös herkullinen drinkki. Artikkeli jatkuu videon alla. 

1:41

1. Onko väliä, lämmittääkö glögin kattilassa vai mikrossa?

Lämmitystavalla ei ole merkitystä maun kannalta. Tärkeintä on, että glögiä ei keitetä, jotta alkoholi ei haihdu pois. Alkoholitontakaan glögiä ei kannata unohtaa kattilaan, sillä pitkä keittoaika voi alkaa vaikuttaa makuun. Lämmitystapa on monesti tunnelmakysymys, ja joillekin kattila tai pannu on ainoa oikea tapa.

2. Kuinka kuumaksi glögi kannattaa lämmittää?

Glögi tarjoillaan kuumana, mutta ei niin kuumana, että suu palaa. Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa, sillä alkoholi alkaa haihtua jo alle 80 asteessa. Glögi kannattaa siis ottaa liedeltä pois heti, kun ensimmäiset höyryt nousevat.

3. Kuinka kauan glögi säilyy avattuna? 

Viiniglögi säilyy avattuna enimmillään kaksi viikkoa, alkoholiton glögi maksimissaan yhen viikon. Väkeväviiniglögi, eli glögi, johon on lisätty myös väkevää alkoholia, kestää avattuna jopa kuukauden. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja