Mainos

Ei pelkkä joulujuoma! Glögiguru tyrmää yleisen glögin juomiseen liittyvän tavan: "Surullista"

Glögit ovat kaupoissa vain muutaman kuukauden, mutta asiantuntijan mukaan glögi on juoma, jota kannattaisi nauttia ympäri vuoden.

Glögistä tulee monelle mieleen lumi, mausteet ja joulu. Vaikka jouluisilla mausteilla maustettua juoma nautitaan pääasiassa talviaikaan, Blossa Chief Blender Åsa Orsvärnin mukaan glögi on todella monikäyttöinen ja ympärivuotinen juoma, jota voi nauttia niin kylmänä kuin kuumana.

Glögistä syntyy vaikkapa ptämä herkullinen glögidrinkki. Artikkeli jatkuu videon alla.


– Alkuaikoina glögi oli juoma, jota juotiin syyskuusta huhtikuuhun, mutta nykyisin siitä on tullut yhä enemmän joulujuoma, Orsvärn kertoo Makuja.fi:lle.

Tästä huolimatta glögin juomisen voi naisen mukaan aloittaa hyvin jo syksyllä vaaleammista glögeistä ja siirtyä talven tullen pikkuhiljaa punaisiin versioihin.

– Voit juoda vaaleata glögiä jo syksyllä. Yksi hyvä tapa on ottaa viinilasi, täyttää se jääpaloilla, kuohuviinillä ja glögillä, ja nauttia sitä yhdessä juustojen ja oliivien kera. Myöhemmin syksyn edetessä voit siirtyä nauttimaan lämmitettyä, perinteisempää glögiä, Orsvärn neuvoo.

Glögiä ei missään nimessä kannata heittää pois

Se, että glögiä on saatavilla vain muutaman kuukauden ajan, on Åsan mukaan surullista. Hän kehottaakin ostamaan glögiä varastoon ja säästämään sitä vaikka ensi kesän juhliin. Naisen mukaan erinomainen pikasangria syntyy sekoittamalla keskenään glögiä, punaviiniä ja appelsiinin kuoria.  

– Glögin makeus toimii erinomaisesti myös kuohuviinin kanssa nautittavaksi.

– Glögi sopii myös ruoanlaittoon ja sitä voi lisätä esimerkiksi bolognesekastikkeen joukkoon, Orsvärn toteaa.

Glögiä ei siis koskaan kannata heittää joulun jälkeen pois.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja