Suomalaisten uusi villitys: Nämä joulukinkut myydään loppuun jo nyt!

Kuva: Lehtikuva.
MTV3

Joulukinkku on monessa suomalaisessa ruokapöydässä herkku, josta ei hevillä luovuta. Viimeisin villitys joulukinkkujen saralla on luomukinkku, joka kannattaa hankkia erityisen hyvissä ajoin.

Luomukinkut ovat tasaisesti nostaneet suosiotaan ja tänä vuonna luomukasvattajat vastaavat kysyntään tuomalla markkinoille peräti 120 000 kiloa luomujoulukinkkuja. Suuresta määrästä huolimatta kinkkujen odotetaan menevän kuumille kiville, joten luomukinkun haluavien kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

"Luomukinkut viedään käsistä"

Vaikka luomun osuus kinkuista on vasta noin kaksi prosenttia, on kysyntä ollut useamman vuoden kiihtyvässä kasvussa.

– Oma kokemuksemme on, että luomukinkut viedään käsistä joka vuosi. Nopeimmat tilaavat kinkkunsa jo kuukausia ennen joulua. Käytännössä joulukuun ensimmäisen viikon jälkeen luomukinkkuja on jäljellä enää muutamille onnekkaille. Yhtä suosittuja ovat myös tilateurastetut, omalla tilalla kasvatetulla rehulla ruokittujen possujen kinkut, lähi- ja luomutuotettuun lihaan erikoistuneen Kotitila.fi-verkkokaupan Eeva-Maria Kytönen kertoo.

Joulukinkusta ei luovuta

Vaikka uusiakin ruokatrendejä omaksutaan Suomessakin tänä päivänä avoimesti, ei joulukinkusta olla valmiita luopumaan. Joulukinkun valmistamiseen liittyy usein paljon perinteitä, jotka ovat saattaneet kulkea perheissä ja suvuissa vuosikymmeniä.

– Ruokatrendit elävät vauhdikkaasti, mutta joulukinkku on monelle suomalaiselle pysyvä ruokatraditio, jonka pariin halutaan palata joka vuosi, Kytönen toteaa.

KATSO RESEPTI:Joulukinkku

Lähde: Kotitila.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat