Suomalaisten suosiman lihatuotteen myynti kasvanut entisestään: "Se on se edullisin jauheliha"

shutterstock_113686639
Suomalaiset ovat perinteisesti jauhelihakansaa. Shutterstock

Muuttuva taloustilanne on vaikuttanut myös jauhelihan myyntiin HK:lla.

Suomalaiset ovat jauhelihakansaa, ja hyödyntävät sitä hyvin monipuolisesti sekä arjessa että juhlassa. HKScan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo, että tänä päivänä suomalaisille maistuu etenkin edullinen jauheliha.

– Suosituin jauheliha on sika-nauta. Siitä seuraavaksi tulee naudan 10-prosenttinen jauheliha, ja sitten tulee naudan 17-prosenttinen jauheliha. Sen jälkeen tulee nauta-sika jauheliha, Järvinen kertoo.

Haastavat ajat näkyvät sika-nauta jauhelihan myynnissä

Pitkällä juoksulla juuri sika-nauta jauhelihan suosiossa on nähtävissä nousua – joskin maltillista sellaista. Järvisen mukaan tämä johtuu siitä, että taloudellisesti haastavina aikoina suositaan edullisia lihatuotteita.

– Sika-naudan suosio johtuu ehdottomasti siitä, että se on se edullisin jauheliha, Järvinen selventää.

Asiantuntijalla on vankka käsitys myös siitä, miksi jauheliha on suomalaisten suosikki eri lihatuotteiden laajassa joukossa.

– Jauhelihan suosion salaisuus on se, että se on äärimmäisen helppoa, monipuolista ja se maistuu kaikille, eikä se ole kallista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.