Nämä makkarat käyvät erityisen hyvin kaupaksi: "Suomalaisten suosikkeja"

shutterstock_129605132
Juustomakkara on suomalaisten suosikki. Shutterstock

Suomalaiset suosivat makkarahyllyllä kaikkein eniten maustamattomia makkaraversioita, mutta maustettujen makkaroiden joukosta löytyy niin ikään suomalainen suosikki.

Maustamattomien makkaratuotteiden lisäksi juustomakkarat ovat vuosien saatossa nousseet suomalaisten suosikeiksi. Asiantuntijan mukaan juustonmakuiset makkarat ovat nykyään selvästi muita maustettuja makkaroita suositumpia.

– Maustetut ovat nostaneet ihan selvästi päätänsä ja alkaneet kivuta sinne maustamattomien tasolle. Maustettuja jos katsoo, niin siellä kaikkein suurimpina ovat nämä juustomaut. Ne ovat suomalaisten suosikkeja ehdottomasti edelleenkin, HK:n lihavalmisteiden ja leivänpäällisten kategoriapäällikkö Marika Rikkonen toteaa.

Makkaran rooli on muuttumassa?

Viime vuosina makkaralle on muotoutunut suomalaisten kulutustottumuksissa tietynlainen rooli. Tänä vuonna tähän odotetaan kuitenkin muutosta.

– Makkara on aina ollut suosituinta grillattavaa, mutta sille on tullut sellainen rooli, että se on sellaista oheisgrillattavaa, että kylkeen grillataan vähän makkaraa, HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

– Nyt alkaa olla sellaista trendiä, että makkara palaa keskipisteeseen, Järvinen jatkaa.

Makkaran ohella myös toinen suomalaisten suosikki on nostamassa päätään entisestään.

– Pekoni on myös kovassa nosteessa maailmalla, Järvinen kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.