Tällaista jauhelihaa suomalaiset ostavat kaikkein eniten

shutterstock_254343298
Jauhelihakastike on helppo ja nopea arkiruoka. Shutterstock

Jauheliha pitää edelleen pintansa suomalaisten suosikkilihana.

Jauheliha on suomalaisten ruokapöytien suosituin liha. Jauhelihoista suosituin on naudan jauheliha, joka kattaa 15 prosenttia kaikesta lihankulutuksesta, HKScan kertoo tiedotteessaan.

Sekoitejauhelihat, eli nauta-sika ja sika-nauta ovat jauhelihoista toiseksi suosituimpia ja kattavat 10 prosenttia kaikesta lihankulutuksesta. Jauhelihan osuus koko lihan kulutuksesta on lähes 30 prosenttia.

– Jauhelihan suosion selittää muun muassa sen käytön helppous ja monipuolisuus. Kuitenkin myös tässä tuoteryhmässä haetaan vaihtelua ja täsmätuotteita erilaisiin ruoanlaiton tarpeisiin, HKScan Finlandin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo sanoo tiedotteessa.

Myös broileri maistuu suomalaisille, ja broilerin pihvit ja fileesuikaleet ovat jauhelihan ohella myydyimpien lihojen kärkipäässä.

***

Porkkanainen jauhelikastike 0:34


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!