Tällaista jauhelihaa suomalaiset ostavat kaikkein eniten
Jauheliha pitää edelleen pintansa suomalaisten suosikkilihana.
Jauheliha on suomalaisten ruokapöytien suosituin liha. Jauhelihoista suosituin on naudan jauheliha, joka kattaa 15 prosenttia kaikesta lihankulutuksesta, HKScan kertoo tiedotteessaan.
Sekoitejauhelihat, eli nauta-sika ja sika-nauta ovat jauhelihoista toiseksi suosituimpia ja kattavat 10 prosenttia kaikesta lihankulutuksesta. Jauhelihan osuus koko lihan kulutuksesta on lähes 30 prosenttia.
– Jauhelihan suosion selittää muun muassa sen käytön helppous ja monipuolisuus. Kuitenkin myös tässä tuoteryhmässä haetaan vaihtelua ja täsmätuotteita erilaisiin ruoanlaiton tarpeisiin, HKScan Finlandin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo sanoo tiedotteessa.
Myös broileri maistuu suomalaisille, ja broilerin pihvit ja fileesuikaleet ovat jauhelihan ohella myydyimpien lihojen kärkipäässä.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan