Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi tuote ylitse muiden: Suomen suosituin jauheliha – käytätkö sinäkin?

Shutterstock
Julkaistu 10.02.2017 07:30

MTV LIFESTYLE

Kokkaatko sinäkin Suomen suosituimmasta jauhelihasta?

Lihatiedotuksen Riitta Stirkkinen paljastaa, että Suomen suosituin jauheliha on edelleen rasvapitoinen sika-nautajauheliha.

– Syitä suosioon on varmaan monia, mutta uskoisin että ainakin tuotteen saatavuus. Sitä saa joka kaupasta, pienistäkin. Myös tuttuus, mehevyys ja monikäyttöisyys vaikuttanee suosioon, Strikkinen kertoo.

Sika-nautajauheliha on myös esimerkiksi naudan paistijauhelihaa edullisempi tuote.

Sika-nautajauheliha on erityisen mehevää siksi, että se on usein melko rasvaista. Rasvaisimmat vaihtoehdot Suomen suosituimmasta jauhelihatuotteesta voivat sisältää jopa 22–23 prosenttia rasvaa.

Mikä jauheliha sopii mihinkin ruokaan?

Lihatiedotuksen Riitta Stirkkinen antaa vinkit eri jauhelihojen hyödyntämiseen ruoanlaitossa:

Sika-nautajauheliha: Monikäyttöistä "yleisjauhelihaa", joka sopii kaikkiin jauheliharuokiin, mutta erityisen hyvin laatikkoruokiin, kastikkeisiin, pyöryköihin ja pihveihin.

Porsaan jauheliha: Sopii hyvin esimerkiksi aasialaistyyppisiin ruokiin.

Naudan ja lampaan jauheliha: Sopii kastikkeisiin, pyöryköihin, pihveihin ja keittoihin, mutta hyvin ihan kaikenlaisiin jauheliharuokiin

Broilerin ja kalkkunan jauheliha: Nämä ovat melko vähärasvaisia jauhelihoja ja sopivat pyöryköihin, pihveihin, kastikkeisiin ja keittoihin.

***

0:34Porkkanainen jauhelikastike

Lisää aiheesta:

Lihapullia halvemmalla! Muista säästökikka jauhelihaostoksillaKokit muistuttavat: Älä koskaan tee näitä ruokia markettijauhelihastaOletko ostanut? Jauheliha, joka on edullisempaa ja vähärasvaisempaaOletko ostanut tätä jauhelihaa? Edullisempaa ja vähärasvaisempaa!Valttikorttina helppous! Näin hurjan määrän jauhelihaa suomalaiset syövät vuodessaMikä jauheliha sopii parhaiten makaronilaatikkoon? Näin löydät sopivimman vaihtoehdon
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.11.18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 20.11.10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat