Asiantuntija: Tämä selittää jauhelihan suosion Suomessa

Suomalaiset syövät vuosittain kymmeniä miljoonia kiloja jauhelihaa.

Tiesitkö, miksi juuri jauheliha on Suomessa niin suosittua?

Makuja.fi vieraili HKScan Finland Oy:n tehtaalla Vantaalla. Paikan päällä selvisi muun muassa se, miksi juuri jauheliha on erityisesti suomalaisten mieleen.

Miksi suomalaiset suosivat juuri jauhelihaa?

Asiantuntijan mukaan jauhelihan suosion salaisuus piilee monessa tekijässä. Jauhelihassa yhdistyvät selvästi juuri ne seikat, jotka ohjaavat suomalaisten valintoja arkiruoaksi.

TIESITKÖ? Suomessa myydään muun muassa seuraavia jauhelihatuotteita:

Sika-nauta
Nauta-sika
Naudan Parempi jauheliha
Kunnon jauheliha
Naudan jauheliha 17%
Naudan jauheliha 14%
Naudan jauheliha 10%
Naudan paistijauheliha
Kevyt jauheliha 10%
Rotukarjan jauheliha
Porsaan jauheliha
Maatiaispossun jauheliha
Luomu jauheliha
Mestarin jauheliha
Maukkaampi paistijauheliha
Kananpojan jauheliha
Kalkkunan jauheliha

Lähde: HKScan Finland Oy

– Jauhelihan suosion takana on se, että se on niin äärimmäisen helppoa, monipuolista, maistuu kaikille, eikä se ole kallista, HKScan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Jauhelihaa syödään kymmeniä miljoonia kiloja vuodessa

Suomalaiset ovat jo vuosikaudet valmistaneet paljon ruokia jauhelihasta, ja jauhelihaa käytetään moniin perinteisimpiin ruokalajeihin. HK:lta kerrotaan, että Suomessa syödään vuodessa kaiken kaikkiaan yli 37 miljoonaa kiloa.

– Kymmenestä suosituimmasta lihatuotteesta kahdeksan on jauhelihaa. Se kertoo siitä, että se on se tuote, johon käsi kaupassa tarttuu, Järvinen kertoo.

Vuosien saatossa jauhelihan suuri suosio on heijastunut muun muassa ruokakauppojen valikoimien runsauteen. Tänä päivänä Suomessa on tarjolla valtava kirjo erilaisia jauhelihatuotteita.

– Ennen jauhelihaa oli todella helppo ostaa, kun jauhelihatiskissä oli tarjolla kolme jauhelihatyyppiä: nauta-sika, naudan tavallinen jauheliha ja naudan paistijauheliha, Järvinen muistelee.

– Nyt siellä on monenlaista prosenttia, monenlaista nimeä ja varmaan lisää on tulossa, Järvinen jatkaa.

Tulevaisuus näyttää, mihin suuntaan suomalaisten lihamieltymykset ohjautuvat. Jatkossa odotuksia tullaan todennäköisesti asettamaan muun muassa broilerin jauhelihalle.

– Kasvavin tuotetyyppi on broilerin jauheliha, jossa yhdistyy broilerin suosio, se keveys ja terveellisyys, Järvinen listaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja