Suomalaista kotiruokaa kritisoidaan: "Päiväkodeissa lapset syövät terveellisemmin"

3189829
"Päiväkodeissa lapset syövät terveellisemmin kuin kotona", sanoo THL:n tutkimusprofessori Suvi Virtanen. Lehtikuva

Napostelukulttuuri ja sokeripitoisten elintarvikkeiden runsas kulutus näkyvät myös lasten ruokailutottumuksissa, mutta onnistuuko ruokailu paremmin päiväkodissa vai kotona?

Vaikka suomalaislasten ruokailutottumuksista ja sen muutoksista on hyvin vähän tutkimustietoa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Suvi Virtanen, että kaksi ruokailuun liittyvää asiaa on lisääntynyt vuosien saatossa.

– Näyttää siltä, että napostelukulttuuri ja sokeripitoisten elintarvikkeiden kulutus on lisääntynyt, Virtanen sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Vanhemmat voivat kuitenkin luottaa päiväkotien ja koulujen ruokatarjontaan, sillä Virtasen mukaan niissä noudatetaan hyvin ravintosuosituksia.

Päiväkotien ruokatarjonnasta paljastuu myös yllättävä piirre.

– Me olemme havainneet ihan tutkimuksilla, että päiväkodeissa lapset syövät terveellisemmin kuin kotona.

Katso videolta, kuinka aikuisten ruokatottumukset sopivat lapsen lautaselle.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja