Suomalaista kotiruokaa kritisoidaan: "Päiväkodeissa lapset syövät terveellisemmin"
Napostelukulttuuri ja sokeripitoisten elintarvikkeiden runsas kulutus näkyvät myös lasten ruokailutottumuksissa, mutta onnistuuko ruokailu paremmin päiväkodissa vai kotona?
Vaikka suomalaislasten ruokailutottumuksista ja sen muutoksista on hyvin vähän tutkimustietoa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Suvi Virtanen, että kaksi ruokailuun liittyvää asiaa on lisääntynyt vuosien saatossa.
– Näyttää siltä, että napostelukulttuuri ja sokeripitoisten elintarvikkeiden kulutus on lisääntynyt, Virtanen sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.
Vanhemmat voivat kuitenkin luottaa päiväkotien ja koulujen ruokatarjontaan, sillä Virtasen mukaan niissä noudatetaan hyvin ravintosuosituksia.
Päiväkotien ruokatarjonnasta paljastuu myös yllättävä piirre.
– Me olemme havainneet ihan tutkimuksilla, että päiväkodeissa lapset syövät terveellisemmin kuin kotona.
Katso videolta, kuinka aikuisten ruokatottumukset sopivat lapsen lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan