Suomalaiset panostavat viikonloppuruokiin – näin se näkyy ruokakaupoissa

Erikoiskahvit tumma paahto kesko ruokakauppa

Suomalaiset panostavat viikonlopun ruoka-aineisiin. Silloin ostetaan laadukkaita ja erikoisempia tuotteita. Arjessa panostetaan terveellisiin ja nopeisiin tuotteisiin.

K-ryhmän teettämä kyselytutkimus paljasti suomalaisten valitsevan ostoskorin sisällön muunkin kuin hinnan perusteella. Kuluttajat arvostavat kauppojen laajoja valikoimia ja panostavat mielellään laadukkaisiin tuotteisiin.

Tumma paahto kuuluu viikonloppuun

Viikonloppuna kaupasta haetaan erilaisia tuotteita kuin arkena. K-ryhmän analytiikasta ja asiakastiedosta vastaava johtaja Minna Vakkilainen kertoo erojen näkyvän esimerkiksi kahvivalinnoissa.

– Arkena juodaan keskipaahtoista ja suodatinkahvia. Viikonloppuisin asiakkaat valitsevat tummaa paahtoa ja pienpaahtimoiden kahveja, Vakkilainen kertoo.

K-Citymarket Iso-Omenan kauppias Toni Pokela kertoo myös leipävalintojen muuttuvan radikaalisti viikonloppuna.

– Arkena pöydästä löytyy ruispaloja, mutta viikonlopuksi ostetaan useampaa sorttia ja valitaan erilaisia erikoistuotteita, kuten vaikka cashew-pähkinäleipää herkutteluun, Pokela sanoo.

Lue lisää suomalaisten ostoskäyttäytymisen muuttumisesta täältä.

Kauppias paljastaakin leipähyllyn olevan se paikka, missä valikoima arjen ja viikonlopun välillä eroaa eniten.

Vakkala kuitenkin muistuttaa, että laatutietoiset suomalaiset panostavat ruokaan myös viikolla. Joissakin tuoteryhmissä arki on juuri se aika, jolloin pienestä luksuksesta nautitaan.

– Viikolla saatetaan satsata ja ostaa mustikkarouhetta ja muromysliä jogurtin päälle, Vakkala paljastaa.

 ***

Tämä pieni shoppaili löytää kyllä kaupasta kaiken tarvitsemansa!

9:19

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja