Kokkiohjelmista haasteita ruokakaupoille: ”Jos Gordon Ramsay kokkaa televisiossa jotain ostereista, niin samaa halutaan kokeilla kotona”

ramsay_osterit
Lehtikuva / Toinen kuva MTV3

Suomalaiset ovat innostuneet laittamaan ruokaa ja panostavat korkealaatuisiin ja puhtaisiin raaka-aineisiin.

Ulkona syöminen on muotia. Iso-Omenan K-Citymarketin kauppias Toni Pokela huomauttaa, että Tukholmassa jo yli 50 prosenttia ruokailuista tapahtuu ravintoloissa. 

– Sen lisäksi ruoan laittaminen ja kokkaaminen on trendikästä, Pokela muistuttaa.

Pokela paljastaa, että television kokkiohjelmat vaikuttavat myös ruokakauppoihin ja niiden tuotevalikoimaan. Ohjelmista imetään ideoita ja ne antavat kaupoille mahdollisuuksia tarjota erikoisempiakin raaka-aineita. Samalla syntyy valtavasti haasteita, sillä toisinaan kuluttaja kaipaa ostoskoriinsa jotain sellaista, mitä kaupan normaalivalikoimasta ei välttämättä löydy.

– Jos Gordon Ramsay kokkaa televisiossa jotain ostereista, niin samaa halutaan kokeilla kotona. Silloin kaupan pitää pystyä ostereita tarjoamaan, Pokela naurahtaa.

Kauppias kuitenkin korostaa, että ihmisten innostus kokkaamiseen on hyvä suunta. Kauppojen valikoimat ovat vuosien varrella laajentuneet juuri siitä syystä, että asiakkaat ovat kaivanneet erilaisia tuotteita tarjolle.

– Nyt trendikästä on panostaa puhtaisiin raaka-aineisiin, Pokela vinkkaa.

***

Helppo pekonisuola pelastaa monta ruokaa. Katso helpon ja herkullisen mausteseoksen ohje videolta ja yllätä ruokalijat vaikka aamupalapöydässä!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja