Nämä tuotteet kasvattavat jatkuvasti suosiotaan Suomessa: "Yksinkertaisesti maistuvat paremmalta"
Suomalaisten innostus luomutuotteita kohtaan on kasvamassa ja luomutuotteisiin panostetaan entistä enemmän.
Suomalaiset valitsevat luomutuotteita monista eri syistä. Valion kategoriapäällikkö Mirva Tollet listaa tärkeimmiksi valteiksi puhtauden, vastuullisuuden ja ympäristöarvot. Asennemuutos on myös vauhdittanut luomun suosiota.
– Luomua saatettiin aiemmin pitää erikoisten ihmisten asiana, Tollet naurahtaa.
Oman hyvinvoinnin lisäksi kiinnitetään huomiota myös eläinten oloihin. Osaltaan luomua valitaan kuitenkin vielä melko itsekkäistä syistä.
– Monen mielestä luomutuotteet yksinkertaisesti maistuvat paremmalta, Tollet sanoo.
Valikoimaa parannetaan jatkuvasti
Sen sijaan, että kasvaville luomumarkkinoille tuotaisiin vain variaatioita tavallisista tuotteista, pyritään luomukategoriaan kehittämään tarjolle täysin uusia tuotteita.
Kuluttajien toiveesta myös perinteisempiä tuotteita, kuten maitorahkaa, kermaviiliä ja tuorejuustoa, saa nyt myös luomuna.
***
Niin luomutuotteet kuin kaikki muutkin kotona säilytettävät ruoka-aineet kannattaa säilyttää oikein. Katso videolta muutama kullanarvoinen vinkki!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti