Suomalaiset keksivät pizzojen "roiskeläppä"-nimityksen – Saarioinen: "Alkuun nimi harmitti"

pizza2
Saarioisten mikropizzoja on kutsuttu "roiskeläpiksi" jo 1990-luvulla. Saarioinen

Makuja.fi otti selvää, kuinka Saarioinen suhtautuu siihen, että heidän mikropizzojaan kutsutaan vakiintuneesti roiskeläpiksi. Selvisi, että yrityksessä on riittänyt huumorintajua erikoisen nimen sulattamiseen – heti kun alkujärkytyksesä aikoinaan selvittiin.

TIESITKÖ? Saarioisten mikropizzoja on jo vuosikausia kutsuttu leikkisästi nimellä "roiskeläppä", jota ei voida pitää kovin imartelevana. Hassusta nimestään huolimatta tuttujen mikropizzojen suosio on ollut hurjaa jo vuosikymmeniä.

– Kun tulin Saarioisiin töihin vuonna 1990 pizzojen tuotepäälliköksi, sain aika pian kuulla Valkeakosken leipomossamme, että 200 gramman pizzoillamme oli kuluttajien antama lempinimi ”roiskeläppä”, Saarioinen Oy:n innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Yrityksessä ollaan hyvin tietoisia siitä, että hassu nimi on tullut jäädäkseen, sillä suomalaiset ovat ottaneet sen omakseen.

– Myöhemmin lempinimi on vakiintunut erityisesti nuorten ja ehkä vähän vanhempienkin pizzansyöjien käyttöön. Viime lauantaina kaupassa viimeksi kuulin lempinimen kahden nuoren miehen valitessa Saarioisten pizzoja, Lonka kertoo.

Kuinka "roiskeläppä"-nimitykseen suhtaudutaan Saarioisilla?

– Nyt jo hymyillen ja lempeydellä. Alkuun nimi harmitti. Saarioisissa puhumme edelleen 200 gramman pizzoista, Lonka kertoo.

  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.