Muistatko legendaariset roiskeläpät? Katso kuvat pizzoista vuosien takaa!
Saarioisten mikropizzat ovat jo vuosikymmeniä olleet suomalaisten suosiossa, ja ajan kuluessa tuttujen pizzojen pakkaukset ovat muuttuneet moneen kertaan. Muistatko vielä nämä pakkaukset vuosikymmenten takaa?
Makuja.fi sai käsiinsä vanhoja kuvia roiskeläppä-nimeä humoristisesti kansankielessä kantavista pizzoista. Vaikka pakkausten ulkonäkö on vuosien saatossa muuttunut merkittävästi, ovat roiskeläpät säilyneet suosikkituotteen maineessa.
Vuonna 2001 perinteisten mikropizzojen rinnalle ruokakauppojen hyllyille nousi luomuvillityksen myötä myös luomuversio.
1990-luvulla Saarioisten mikropizzojen ulkonäkö oli jo värikäs.
1980-luvulla roiskeläppinä tunnettujen pizzojen ulkomuodosta oltiin erityisen rehellisiä, sillä pizzoja katseltiin tuotepakkauksesta läpinäkyvän ikkunan läpi.
Kuvat: Saarioinen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa