Humoristisen roiskeläppä-lempinimen saanut, Saarioisten legendaarinen einespizza täyttää tänä vuonna jo 35 vuotta.
Ainakin moni 1970-, 1980- tai 1990-luvulla syntynyt suomalainen muistaa varmasti lapsuudestaan erilaiset välipalana ja miksei kunnon aterianakin nautitut einesruoat. Pitkän koulupäivän jälkeen jääkaapista saatettiin napata välipalaksi mikrolämmitystä odottava lihapiirakka, hot dog, lihaperunasoselaatikko – tai sitten se kaikkien aikojen klassikko, einespizza eli "roiskeläppä".
Tunnetuin suomalaisista mikropizzoista lienee Saarioisten versio tuotteesta, joka täyttää tänä vuonna jo 35 vuotta. Saarioinen toi tuotteen markkinoille vuonna 1981 ja muutamassa vuodessa mikropizzojen suosio räjähti.
Vieläkö klassikkopizza maistuu suomalaisille? Makuja.fi otti selvää.
Suosio hiipunut huippuvuosista
Nykyään Saarioisten innovaatiojohtajana työskentelevä Mirja Lonka vastasi Saarioisten pizzoista tuoteryhmäpäällikkönä 20 vuotta vuodesta 1990 vuoteen 2010. Lonka uskookin olevansa Saarioisten paras mikropizzaasiantuntija – niin monta vuotta tuotteiden maailmassa tuli vietettyä.
– Kun alotin tehtävässäni, mikropizzat olivat olleet markkinoilla jo melkein kymmenen vuotta. Tuli ihan haikea fiilis, kun tajusin, että 20 vuotta nämä pizzat olivat minun hoidossani, Lonka muistelee.
Saarioisten myydyimmät tuotteet:

