Torille! Jennin uunifetapastaa ylistetään nyt jenkkimediassa: "Kääntyikin vitsistä todeksi"

1:49 Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti

Liemessä-ruokabloggaaja Jenni Häyrisen uunifetapastareseptiä hehkutetaan nyt jenkkimedioissakin. 

Videolla Jenin uunifetaravioleiden resepti.

Uunifetapasta lienee jo lähes kaikille suomalaisille tuttu juttu. Jos vuonna 2019 seurasi yhtään ruokailmiöitä, ei taatusti voinut välttyä uunifetapastalta.

Uunifetapasta nousi vuonna 2019 ruokailmiöksi Jenni Häyrisen kokattua itselleen pikaista lounasta ja jaettuaan reseptin seuraajilleen. Uunifetapasta oli vuonna 2019 googlatuin kategoriassa ruoka ja sijalla 6 kategoriassa puheenaiheet. Uunifetapasta on Liemessä-blogin kaikkien aikojen suosituin resepti. 

Kun Jenni Häyrinen julkaisi helmikuussa 2019 uunifetapastan reseptin Liemessä-ruokablogissaan, siitä muodostui muutamassa päivässä valtava someilmiö. Ihmiset kokkasivat pastaa niin innokkaasti ympäri Suomen, että siinä käytettävät raaka-aineet loppuivat paikoin ruokakaupoista. 

Uunifetapasta = baked feta pasta

Uunifetapastasta muodostui monelle suomalaiselle vakioarkiruoka, mutta resepti alkoi kerätä myös kansainvälistä kiinnostusta. Jenni Häyrisen mukaan resepti levisi ensin Instagramissa eri maihin, kuten Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin muiden ruokavaikuttajien toimesta. Nyt uunifetapasta on lyönyt läpi TikTokissa.

– TikTokissa on nyt alkanut pyöriä "baked feta pasta", eli vähän niin kuin uunifetapastan uusi aalto. TikTok on sosiaalisena mediana sellainen, että siellä voi joku resepti todella isosti lähteä yhtäkkiä viraalihitiksi, Häyrinen sanoo MTV:lle.

Jenni kertoo Instagramissa saaneensa yllättäen yhteydenoton amerikkalaiselta toimittajalta. Jos kuva ei näy, katso se täältä

TikTok-huomion myötä Jenniin otti yhteyttä toimittaja amerikkalaiselta Today.com -sivustolta. Toimittaja pyysi Jenniä kertomaan lisää reseptistään, koska oli huomannut sen nousseen viraaliksi TikTokissa. Nyt Today Food -sivustolla on näyttävä uunifetapasta-artikkeli, jossa toimittaja Terri Peters kertoo reseptin taustoista ja testaa ruokalajia itse. 

– Lopputulos? Taivaallisen suolainen ja juustoinen herkku, toimittaja Peters kuvailee. 

Reseptillä jo yli 3 miljoonaa katselukertaa

Jenni kertoo, että uunifetapastan reseptinäytöt ovat rikkoneet Liemessä-blogissa jo kolmen miljoonan näytön rajan. Ruokavaikuttaja teki taannoin sivuilleen myös englanninkielisen version hittireseptistä, jotta kansainväliset baked feta pastan googlaajat löytäisivät oikeaan paikkaan. 

–Hauskaa, kun jossain vaiheessa vitsailin tästä asiasta. Minulla on paljon seuraajia, jotka asuvat ulkomailla ja sain viestiä, että uunifetapastaa tehtiin Havaijilla tai Kreikassa. Heitin sitten vitsiä, että uunifetapastan maailmanvalloitus. Nyt se kääntyikin vitsistä todeksi, Jenni iloitsee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja