Emmin herkullinen luottopasta valmistuu todella vaivattomasti: "Söisin vaikka päivittäin!"

0:30 Näin mittaat oikean määrän spagettia

Feta-tomaattipasta marinoidulla punasipulilla vie taatusti kielen.

Pääkuvan videolla neuvotaan, miten mittaat oikean määrän spagettia.

Jokaisella olisi hyvä olla ainakin yksi luottoruoka, joka maistuu taatusti, jonka ainekset saa lähikaupasta ja jonka valmistaminen ei vaadi paljoakaan vaivaa.

Jos itselläsi ei tällaista reseptiä vielä jääkaapin ovesta löydy, kokeile tätä allekirjoittaneen luottopastaa! Valehtelematta söisin tätä herkkua vaikka päivittäin.

Feta-tomaattipasta marinoidulla punasipulilla on ikään kuin uunifetapastan ja helsinkiläisen K Supermarket Triplan keittiön, Bölen Hellan loihtiman fetapastan yhdistelmä.

Marinoidun punasipulin voit valmistaa jo edellisenä iltana tämän ohjeen mukaan

Feta-tomaattipasta marinoidulla punasipulilla

(2 annosta)
150 g keittämätöntä pastaa (esimerkiksi rigatoni)
200 g fetaa (kokonainen palanen)
250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
marinoitua punasipulia
tuoreita basilikan lehtiä

1. Kaada uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja aseta feta kokonaisena vuoan keskellä. Lorauta vielä fetan päälle hieman öljyä. Asettele kirsikkatomaatit fetan ympärille ja pyöräytä niitä öljyssä. Rouhi tomaattien päälle mustapippuria ja suolaa myllystä.

2. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen, käännä uuni grillivastukselle ja nosta vuoka uunin yläosaan. Anna paahtua noin 10 minuuttia, mutta varo, ettei ruoka pala.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reippaasti suolatussa vedessä.

4. Valuta pasta ja annostele lautasille. Riko fetan rakennetta hieman haarukalla ja nostele sitten vuoasta tasaisesti fetaa ja paahtuneita tomaatteja kummallekin lautaselle (älä sekoittele vuoan sisältöä sen enempää keskenään). 

5. Annostele lautasille haluamasi määrä marinoitua punasipulia ja tuoreita basilikan lehtiä. Nauti!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja