Suojaa sairauksilta ja parantaa mielialaa! Viisi hyvää syytä lisätä kurpitsansiemeniä ruokavalioon

kurpitsansiemenet
Kurpitsansiemenet ovat varsinaisia terveyspommeja! Shutterstock

Kurpitsansiemenet ovat täynnä terveellisiä rasvoja, proteiinia ja vitamiineja. Seuraavat syyt saavat sinut takuulla lisäämään kurpitsansiemeniä ruokavalioosi.

Kurpitsansiemenet maistuvat herkullisilta niin salaattien, smoothieiden, puurojen kuin keittojenkin lisukkeena. Hyvän maun lisäksi kurpitsansiemeniä kannattaa lisätä erilaisten ruokien joukkoon niiden terveysvaikutusten vuoksi. 

1. Täynnä magnesiumia ja muita mineraaleja

Kurpitsansiemenet ovat erinomainen magnesiumin, mangaanin, raudan, sinkin ja kuparin lähde.

Magnesium näyttelee tärkeää roolia muun muassa mielialan ja unen kannalta, kun taas mangaani osallistuu kollageenin tuotantoon ja on näin ollen hyväksi sekä iholle että luustolle. Rauta ja kupari osallistuvat taas energia-aineenvaihduntaan, sinkki puolestaan tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa sekä parantaa näkökykyä.

2. Erinomainen antioksidanttien lähde

Mineraalien lisäksi kurpitsansiemenet sisältävät solujen terveyden kannalta tärkeitä antioksidantteja mukaan lukien karoteenia ja E-vitamiinia. Antioksidantit auttavat muun muassa torjumaan kroonisia sairauksia.

3. Terveellisiä rasvoja pullollaan

Kun puhutaan terveellisistä omega-3-rasvahapoista, kurpitsansiemeniä ei kannata unohtaa. Nämä pienet siemenet ovat nimittäin sydämen ja verisuonten terveyden kannalta tärkeitä rasvoja pullollaan.

4. Auttaa verensokerin säätelyssä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vähän hiilihydraatteja mutta paljon proteiinia sisältävät kurpitsansiemenet voivat auttaa taistelussa muun muassa tyypin 2 diabetesta vastaan tasaamalla verensokeria.

5. Parantaa immuunijärjestelmää

Sen lisäksi, että kurpitsansiementen sisältämä sinkki ja rauta ovat elintärkeitä immuunijärjestelmän toiminnalle, ne auttavat taistelussa viruksia ja sieni-infektioita vastaan. Terveydestä puhuttaessa näillä siemenillä on myös yksi yllättävä vaikutu – niiden on todetut parantavan myös siemennesteen laatua.

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja