Kurpitsansiemenet ovat täynnä terveellisiä rasvoja, proteiinia ja vitamiineja. Seuraavat syyt saavat sinut takuulla lisäämään kurpitsansiemeniä ruokavalioosi.
Kurpitsansiemenet maistuvat herkullisilta niin salaattien, smoothieiden, puurojen kuin keittojenkin lisukkeena. Hyvän maun lisäksi kurpitsansiemeniä kannattaa lisätä erilaisten ruokien joukkoon niiden terveysvaikutusten vuoksi.
1. Täynnä magnesiumia ja muita mineraaleja
Kurpitsansiemenet ovat erinomainen magnesiumin, mangaanin, raudan, sinkin ja kuparin lähde.
Magnesium näyttelee tärkeää roolia muun muassa mielialan ja unen kannalta, kun taas mangaani osallistuu kollageenin tuotantoon ja on näin ollen hyväksi sekä iholle että luustolle. Rauta ja kupari osallistuvat taas energia-aineenvaihduntaan, sinkki puolestaan tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa sekä parantaa näkökykyä.
KURPITSA SOPII MYÖS LEIVONTAAN: Hyödynnä syksyn sesonkiherkku leivonnassa – mehevän mausteinen juustokakku syntyy vain muutamasta ainesosasta


