Tutkijat ovat nyt kehitelleet tuotteen, joka saattaa auttaa taistelussa alati kasvavaa terveysongelmaa, ylipainoa vastaan. Tämän erittäin kuitupitoisen ja kalorittoman tuotteen avulla epäterveellisetkin herkut voitaisiin tulevaisuudessa valmistaa terveellisempään muotoon.
Videolla annetaan vinkkejä kuntourheilijan ruokavalioon.
Norjalaisyritys Borregaard on onnistunut jalostamaan puusta ravinnoksi sopivaa selluloosaa, jota voidaan käyttää lähes minkä tahansa elintarvikkeen valmistuksessa.
Tutkijoiden mukaan tämä kuitupitoinen ja kaloriton massa voisi korvata rasvan useimmissa tuotteissa, kuten makkaroissa, jälkiruoissa ja jopa majoneesissa. Tuotteen avulla päivittäistä kalorinsaantia voitaisiin pienentää huomattavasti ilman ruokamäärien vähentämistä.
