Oletko koskaan testannut nizzalaista herkkua, soccaa? Socca valmistuu nopeasti pannulla ja sen valmistamiseen käytetään vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoja.
Socca on kuuluisa nizzalainen katuruoka, joka yleensä tarjoillaan sellaisenaan, suolan, pippurin ja kylmän roseeviinilasillisen kera. Socca tehdään yksinkertaisella menetelmällä, yhdistämällä kikhernejauhoja ja vettä. Tämän jälkeen taikinasta paistellaan lättänää leipää.
Vaikka socca maistuu mainiolta ihan sellaisenaan, siitä voi myös loihtia uskomattoman herkullista pizzaa, vinkkaa ruokasivusto The Kitchn. Käytä soccaa pizzapohjana ja täytä esimerkiksi ricottajuustolla ja keväisillä kasviksilla. Viimeistele socca-pizza sitruunan mehulla ja kuorella, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Herkullinen ja nopea pizzaherkku on valmis!

