Socca irti! Tämä superhelppo ja proteiinipitoinen pizzapohja ei sisällä lainkaan vehnäjauhoja – paistuu pannulla hetkessä

kikherne pizza socca
Testaa ranskalainen socca! Shutterstock

Oletko koskaan testannut nizzalaista herkkua, soccaa? Socca valmistuu nopeasti pannulla ja sen valmistamiseen käytetään vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoja. 

Socca on kuuluisa nizzalainen katuruoka, joka yleensä tarjoillaan sellaisenaan, suolan, pippurin ja kylmän roseeviinilasillisen kera. Socca tehdään yksinkertaisella menetelmällä, yhdistämällä kikhernejauhoja ja vettä. Tämän jälkeen taikinasta paistellaan lättänää leipää.

Vaikka socca maistuu mainiolta ihan sellaisenaan, siitä voi myös loihtia uskomattoman herkullista pizzaa, vinkkaa ruokasivusto The Kitchn. Käytä soccaa pizzapohjana ja täytä esimerkiksi ricottajuustolla ja keväisillä kasviksilla. Viimeistele socca-pizza sitruunan mehulla ja kuorella, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Herkullinen ja nopea pizzaherkku on valmis! 

Socca – helppo resepti

Tee soccaa Ranskassa asuvan Michelin-kokki Jouni Törmäsen ohjeella! Syö socca sellaisenaan tai täytä ja käytä pizzapohjana.

Ainekset:

250 g kikhernejauhoja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 l vettä
mustapippuria myllystä paistetun letun päälle

Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.

Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!