Socca irti! Tämä superhelppo ja proteiinipitoinen pizzapohja ei sisällä lainkaan vehnäjauhoja – paistuu pannulla hetkessä
Oletko koskaan testannut nizzalaista herkkua, soccaa? Socca valmistuu nopeasti pannulla ja sen valmistamiseen käytetään vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoja.
Socca on kuuluisa nizzalainen katuruoka, joka yleensä tarjoillaan sellaisenaan, suolan, pippurin ja kylmän roseeviinilasillisen kera. Socca tehdään yksinkertaisella menetelmällä, yhdistämällä kikhernejauhoja ja vettä. Tämän jälkeen taikinasta paistellaan lättänää leipää.
Vaikka socca maistuu mainiolta ihan sellaisenaan, siitä voi myös loihtia uskomattoman herkullista pizzaa, vinkkaa ruokasivusto The Kitchn. Käytä soccaa pizzapohjana ja täytä esimerkiksi ricottajuustolla ja keväisillä kasviksilla. Viimeistele socca-pizza sitruunan mehulla ja kuorella, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Herkullinen ja nopea pizzaherkku on valmis!
Socca – helppo resepti
Tee soccaa Ranskassa asuvan Michelin-kokki Jouni Törmäsen ohjeella! Syö socca sellaisenaan tai täytä ja käytä pizzapohjana.
Ainekset:
250 g kikhernejauhoja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 l vettä
mustapippuria myllystä paistetun letun päälle
Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.
Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta