Supermaukkaan tacopizzan salaisuus piilee valmiissa croissant-taikinassa – tätä kekseliästä reseptiä on pakko kokeilla!
Jos perinteinen pizza kyllästyttää, kannattaa tämä resepti ehdottomasti ottaa kokeiluun. Valmiista croissant-taikinasta valmistetun pizzapohjan päälle kasataan aimo annos meksikolaisia makuja ja raikkaita kasviksia.
Kuka sanoo, että pizzan tarvitsee olla lämmin? Tämä meksikolaisilla täytteillä täytetty pizza maistuu erinomaiselta kylmänä, minkä ansiosta se sopii hyvin niin lounasevääksi kuin tarjoiltavaksi erilaisissa juhlissa ja illanistujaisissa.
Tämän pizzan salaisuus piilee pohjassa, joka valmistetaan tällä kertaa valmiista croissant-taikinasta. Perinteinen tomaattikastike korvataan puolestaan tuorejuustolla ja ranskankermalla.
Voit halutessasi viimeistellä valmiin pizzan murennetuilla nachoilla ja hienonnetulla korianterilla ja tarjoilla sen guacamolen ja tomaattisalsan kera.
Tacopizza (20 palaa)
400 g jauhelihaa
1 ps (n. 30 g) tacomaustetta
1,5 dl vettä
2 prk (á 240 g) croissant-valmistaikinaa
200 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
18 kirsikkatomaattia puolitettuina
3 kevätsipulia
60 g mustia oliiveita viipaloituna
170 g juustoraastetta
¼ pala jäävuorisalaatista
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Ruskista jauheliha laakealla pannulla. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon tacomauste ja vesi, ja anna hautua noin viiden minuutin ajan. Siirrä jauheliha pois levyltä jäähtymään ja valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois.
Levitä valmis croissant-taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja nipistä taikinalevyt yhteen. Paista pohjaa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Siirrä pohja pelliltä ritilän päälle ja anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteet. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja viipaloi oliivit. Huuhtele kevätsipulin varret ja hienonna. Leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi.
Levitä pohjan päälle tomaatit, oliivit, jauheliha ja kevätsipuli. Levitä juustoraaste kasvisten päälle ja levitä lopuksi pizzan päälle salaatti. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Leikkaa jäähtynyt pizza annospaloiksi ja nauti.
Lähde: TheSpruceEats
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut