Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Supermaukkaan tacopizzan salaisuus piilee valmiissa croissant-taikinassa – tätä kekseliästä reseptiä on pakko kokeilla!

Taco-pizza tarjoillaan nachojen ja salsan kera.
Taco-pizza tarjoillaan nachojen ja salsan kera. Shutterstock
Julkaistu 06.01.2019 13:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jos perinteinen pizza kyllästyttää, kannattaa tämä resepti ehdottomasti ottaa kokeiluun. Valmiista croissant-taikinasta valmistetun pizzapohjan päälle kasataan aimo annos meksikolaisia makuja ja raikkaita kasviksia.

Kuka sanoo, että pizzan tarvitsee olla lämmin? Tämä meksikolaisilla täytteillä täytetty pizza maistuu erinomaiselta kylmänä, minkä ansiosta se sopii hyvin niin lounasevääksi kuin tarjoiltavaksi erilaisissa juhlissa ja illanistujaisissa. 

Tämän pizzan salaisuus piilee pohjassa, joka valmistetaan tällä kertaa valmiista croissant-taikinasta. Perinteinen tomaattikastike korvataan puolestaan tuorejuustolla ja ranskankermalla. 

Voit halutessasi viimeistellä valmiin pizzan murennetuilla nachoilla ja hienonnetulla korianterilla ja tarjoilla sen guacamolen ja tomaattisalsan kera.

Tacopizza (20 palaa)

400 g jauhelihaa
1 ps (n. 30 g) tacomaustetta  
1,5 dl vettä
2 prk (á 240 g) croissant-valmistaikinaa
200 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
18 kirsikkatomaattia puolitettuina
3 kevätsipulia
60 g mustia oliiveita viipaloituna
170 g juustoraastetta
¼ pala jäävuorisalaatista 

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Ruskista jauheliha laakealla pannulla. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon tacomauste ja vesi, ja anna hautua noin viiden minuutin ajan. Siirrä jauheliha pois levyltä jäähtymään ja valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois.

Levitä valmis croissant-taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja nipistä taikinalevyt yhteen. Paista pohjaa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Siirrä pohja pelliltä ritilän päälle ja anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteet. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja viipaloi oliivit. Huuhtele kevätsipulin varret ja hienonna. Leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi.

Levitä pohjan päälle tomaatit, oliivit, jauheliha ja kevätsipuli. Levitä juustoraaste kasvisten päälle ja levitä lopuksi pizzan päälle salaatti. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Leikkaa jäähtynyt pizza annospaloiksi ja nauti.

Lähde: TheSpruceEats  

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunMaukkaan raikas kanakebabKokeile uutta tapaa valmistaa pizza – tähän versioon ei tule ollenkaan pohjaa!Nerokas tapa viettää pizzaperjantaita: Oletko kokeillut syntisen hyvää pizzadippiä?Stromboli - pizzarullaHuikea hittipizza, jossa on vähän hiilihydraatteja ja kaloreita – oletko jo kokeillut?
RuoanlaittoPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista