Täydellinen resepti: Kokeile vietnamilaista pizzaa!

chilit
Shutterstock

Vietnamilainen pizza on superhelppo valmistaa, ja maut vievät taatusti kielen mennessään!

Tässä pizzaohjeessa pohjana ei toimikaan se tavanomainen vehnätaikina. Aasialaisia vaikutteita saaneessa reseptissä hyödynnetään sen sijaan ohuita riisipaperiarkkeja, joita löytyy tätä nykyä lähes kaikista ruokakaupoista Suomestakin. Men’s Health kehuu pizzan olevan samaan aikaan rapea, mausteinen, lihainen ja niin helppo tehdä, että se saa sinut harkitsemaan uudestaan pizzan tilaamista.

Vietnamilainen pizza

1 suuri riisipaperiarkki

1 kevätsipuli silputtuna

1 viipale rapeaksi paistettua pekonia ja murustettuna

1 tl voita

1 kananmuna

1 tl chilihiutaleita

1 tl sriracha-kastiketta

Lämmitä uuni pariin sataan asteeseen. Aseta riisipaperi uuniritilälle ja lisää keskelle kevätsipuli, pekoni ja voi. Riko kananmuna täytteiden päälle ja sekoittele sen rakenne rikki muiden ainesten kanssa. Levitä samalla täytteet läpi pizzapohjan. Paista noin minuutin ajan, kunnes kananmuna alkaa hyytyä. Lisää chili ja paista vielä hetki niin kauan, että riisipaperi on täysin rapeaa. Koristele kastikkeella ja tarjoile lämpimänä!

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.