Erilaisia tapoja tehdä pizzapohja on kokeiltu paljonkin, mutta uusin tapa on jättää pohja kokonaan tekemättä!
Usein sanotaan, että aidon italialaisen pizzan tunnistaa pohjasta. Arjen kiireissä ruoanlaiton kanssa taiteleville ei aina jää aikaa vaivata pizzataikinaa alusta asti, jolloin vaihtoehdoiksi jäävät joko valmiit pizzapohjat tai jokin toinen ruoka.
Kotitekoinen pizza on kuitenkin nyt helppo tehdä myös toisella tavalla, nimittäin ilman pohjaa! Resepti sopii mainiosti arjen kiireissä kamppaileville, herkkusuille ja vaikka vehnää vältteleville.
The Daily Meal kuvailee Pizza Senza Crostaa eli pizzaa ilman pizzapohjaa ruoaksi "founduen, mozzarellatikkujen sekä pizzan väliltä". Herkulliselta kuulostava "pizza" ei siis ole välttämättä tavallista pizzaa terveellisempi, mutta tarjoaa italialaiseen herkkuruokaan ehdottomasti vaihtelua!
Pohjattomassa pizzassa käytetään yksinkertaisia ja perinteisiä italialaisia täytteitä: tomaattia, basilikaa ja mozzarellaa. Tätä on pakko kokeilla!
Pizza ilman pohjaa
4,7 desilitraa tomaattikastiketta (ohje alla)
maun mukaan merisuolaa ja murskattuja mustapippureita
2–3 basilikan oksaa (sekä muutama koristeluun)
