Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeile uutta tapaa valmistaa pizza – tähän versioon ei tule ollenkaan pohjaa!

Tästä "pizzasta" löytyy perinteisen italialaisen pizzan ainekset, mutta ei ollenkaan pohjaa. Kuvituskuva.
Tästä "pizzasta" löytyy perinteisen italialaisen pizzan ainekset, mutta ei ollenkaan pohjaa. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 29.10.2017 14:02

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Erilaisia tapoja tehdä pizzapohja on kokeiltu paljonkin, mutta uusin tapa on jättää pohja kokonaan tekemättä!

Usein sanotaan, että aidon italialaisen pizzan tunnistaa pohjasta. Arjen kiireissä ruoanlaiton kanssa taiteleville ei aina jää aikaa vaivata pizzataikinaa alusta asti, jolloin vaihtoehdoiksi jäävät joko valmiit pizzapohjat tai jokin toinen ruoka.

Kotitekoinen pizza on kuitenkin nyt helppo tehdä myös toisella tavalla, nimittäin ilman pohjaa! Resepti sopii mainiosti arjen kiireissä kamppaileville, herkkusuille ja vaikka vehnää vältteleville.

The Daily Meal kuvailee Pizza Senza Crostaa eli pizzaa ilman pizzapohjaa ruoaksi "founduen, mozzarellatikkujen sekä pizzan väliltä". Herkulliselta kuulostava "pizza" ei siis ole välttämättä tavallista pizzaa terveellisempi, mutta tarjoaa italialaiseen herkkuruokaan ehdottomasti vaihtelua!

Pohjattomassa pizzassa käytetään yksinkertaisia ja perinteisiä italialaisia täytteitä: tomaattia, basilikaa ja mozzarellaa. Tätä on pakko kokeilla!

Pizza ilman pohjaa

4,7 desilitraa tomaattikastiketta (ohje alla)

maun mukaan merisuolaa ja murskattuja mustapippureita

2–3 basilikan oksaa (sekä muutama koristeluun)

225 grammaa di bufala -mozzarellaa 12 palaseksi siivuttuna

focacciaa, ciabattaa tai muuta maalaistyylistä leipää leikattuna palasiksi

Tomaattikastike

0,6 desilitraa neitsytoliiviöljyä

2 isoa valkoista sipulia hienonnettuna

4,7 desilitraa tomaattimurskaa

6 basilikan oksaa

maun mukaan merisuolaa ja murskattuja mustapippureita

Valmistus:

Lämmitä tomaattikastiketta keskilämmöllä suurella paistinpannulla. Kun kastike alkaa kuplia, mausta se suolalla ja pippurilla, ja sekoita joukkoon basilika ja mozzarellasiivut. Peitä pannu kannella, ja lämmitä noin 8 minuutin ajan tai kunnes mozzarella on suurimmilta osin sulanut. Siirrä pannu lämmöltä ja ripottele päälle basilikaa. Tarjoa heti leivän ja esimerkiksi oliivien, anjovisten tai muun pienen syötävän kera.

Tomaattikastike:

Yhdistä isossa kattilassa oliiviöljy ja sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä 12–15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää sekaan tomaattimurska sekä basilika. Hauduta kastiketta noin 15–20 minuuttia, kunnes kastikeesta on haihtunut yksi kolmasosa pois. Siirrä sen jälkeen kattila pois lämmöltä ja mausta basilikanlehdillä sekä suolalla ja pippurilla. Käytä tomaattikastike heti tai lämmitä se uudelleen ennen tarjoamista.

Lähde: The Daily Meal

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunTämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoSupermaukkaan tacopizzan salaisuus piilee valmiissa croissant-taikinassa – tätä kekseliästä reseptiä on pakko kokeilla! Huikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Superhelppo resepti yhdistää suosikkiruokalajit – tähän pizzan ja pastan yhdistelmään tulee himo!Stromboli - pizzarullaHuikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Pizzan ja pastan nerokas ja herkullinen yhdistelmä
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta