Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Melko nerokasta! Näin Jamie Oliver tekee pasta carbonaran: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"

Jamie Oliverin pasta carbonara tehdään kakun muotoon.
Jamie Oliverin pasta carbonara tehdään kakun muotoon.Shutterstock
Julkaistu 03.10.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Valmista perinteinen pasta carbonara kakun muotoon, kuten tekee televisiosta tuttu kokki Jamie Oliver.

Televisiosta tuttu brittikokki Jamie Oliver esittelee Juhlaruokakeittokirjassaan (Readme 2017) parhaat reseptinsä erilaisiin juhlahetkiin.

Mukana kirjassa on myös maailmanlaajuisesti supersuositun ruokalajin, pasta carbonaran resepti, mutta ei aivan perinteisenä versionta. Oliverin reseptissä carbonara on nimittäin muutettu juhlavasti kakun muotoon.

– Tämä on ilahduttavan helppo, ylellinen ja silti hieman sotkuinen tähteistä tehty ateria, joka ällistyttää kaikki. Siinä on perinteisen carbonaran makua, rapea pinta ja kermainen sisus. Suunnattoman ihanaa, Oliver ylistää. 


Jamie Oliverin Carbonara-kakku

300 g kypsentämätöntä spagettia
oliiviöljyä
100 g tähteeksi jäänyttä kovaa juustoa, kuten parmesaania, cheddaria tai gruyerea
3 isoa kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
250 g tähteeksi jäänyttä kypsää (savu)kinkkua
3 tuoretta rosmariinin oksaa

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Keitä spagetti kattilassa kiehuvassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta se. Anna spagetin kuivua höyryssä ja jäähtyä siivilässä. Voitele tällä välin halkaisijaltaan 20 senttimetrin irtopohjavuoka öljyllä ja raasta  juustoa pohjalle sekä reunoille. Ravista vuokaa, jotta juustokerros leviää reunoillekin korppujauhojen tapaan.

Kun spagetti on jäähtynyt, siirrä se isoon kulhoon ja vetele pastoja varovaisesti erilleen. Vatkaa munat, kerma sekä reilusti mustapippuria ja kaada seos kulhoon. Silppua kinkku, raasta loput juustosta hienoksi, nypi rosmariininlehdet ja lisää ne kaikki joukkoon. Sekoita aineksia kunnolla ja kaada seos kakkuvuoan pohjalle. Nosta vuoka uunipellille. Paista carbonara-kakkua uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea, rapea ja kauttaaltaan kypsä.

Anna carbonara-kakun tekeytyä vuoassa kolme minuuttia. Juoksuta veistä varovasti, mutta itsevarmasti reunoja pitkin, jotta kakku irtoaa hienosti leikkuulaudalle. Tarjoile!

Lähde: Jamie Oliver – Juhlaruokakeittokirja (Readme 2017)

Resepti on julkaistu alun perin vuonna 2017.

***

Testaa myös Kari Aihisen suosikkiresepti: 

7:55Currylla maustettu savukalapasta

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunJuustoinen ja koukuttava hittiruoka: Tämä vähähiilarinen herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon – oletko jo testannut?"Ehkä maailman paras voileipä" – jokaisen tulisi maistaa tätä klassikkoa elämänsä aikanaJamie Oliverin nerokas pasta carbonara: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeilla
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa