Melko nerokasta! Näin Jamie Oliver tekee pasta carbonaran: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"

carbonara pasta carbonara
Jamie Oliverin pasta carbonara tehdään kakun muotoon. Shutterstock

Valmista perinteinen pasta carbonara kakun muotoon, kuten tekee televisiosta tuttu kokki Jamie Oliver.

Televisiosta tuttu brittikokki Jamie Oliver esittelee Juhlaruokakeittokirjassaan (Readme 2017) parhaat reseptinsä erilaisiin juhlahetkiin.

Mukana kirjassa on myös maailmanlaajuisesti supersuositun ruokalajin, pasta carbonaran resepti, mutta ei aivan perinteisenä versionta. Oliverin reseptissä carbonara on nimittäin muutettu juhlavasti kakun muotoon.

– Tämä on ilahduttavan helppo, ylellinen ja silti hieman sotkuinen tähteistä tehty ateria, joka ällistyttää kaikki. Siinä on perinteisen carbonaran makua, rapea pinta ja kermainen sisus. Suunnattoman ihanaa, Oliver ylistää. 


Jamie Oliverin Carbonara-kakku

300 g kypsentämätöntä spagettia
oliiviöljyä
100 g tähteeksi jäänyttä kovaa juustoa, kuten parmesaania, cheddaria tai gruyerea
3 isoa kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
250 g tähteeksi jäänyttä kypsää (savu)kinkkua
3 tuoretta rosmariinin oksaa

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Keitä spagetti kattilassa kiehuvassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta se. Anna spagetin kuivua höyryssä ja jäähtyä siivilässä. Voitele tällä välin halkaisijaltaan 20 senttimetrin irtopohjavuoka öljyllä ja raasta  juustoa pohjalle sekä reunoille. Ravista vuokaa, jotta juustokerros leviää reunoillekin korppujauhojen tapaan.

Kun spagetti on jäähtynyt, siirrä se isoon kulhoon ja vetele pastoja varovaisesti erilleen. Vatkaa munat, kerma sekä reilusti mustapippuria ja kaada seos kulhoon. Silppua kinkku, raasta loput juustosta hienoksi, nypi rosmariininlehdet ja lisää ne kaikki joukkoon. Sekoita aineksia kunnolla ja kaada seos kakkuvuoan pohjalle. Nosta vuoka uunipellille. Paista carbonara-kakkua uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea, rapea ja kauttaaltaan kypsä.

Anna carbonara-kakun tekeytyä vuoassa kolme minuuttia. Juoksuta veistä varovasti, mutta itsevarmasti reunoja pitkin, jotta kakku irtoaa hienosti leikkuulaudalle. Tarjoile!

Lähde: Jamie Oliver – Juhlaruokakeittokirja (Readme 2017)

Resepti on julkaistu alun perin vuonna 2017.

***

Testaa myös Kari Aihisen suosikkiresepti: 

Currylla maustettu savukalapasta 7:55

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!