Katkarapu ja chorizomakkara antavat riisille espanjalaissävytteisen maun. Herkullinen valkosipulimajoneesi kruunaa tämän helpon arkiruoan.
Se, että arkiruoka on helppo tehdä, ei tarkoita, että mauista pitäisi tinkiä yhtään. Kokeile esimerkiksi Ruokatorstain Helpot ja hyvät -reseptikirjan ohjetta herkulliseen paellaan.
Tämä simppeli, mutta maistuva ateria valmistuu parhaimmillaan jopa vartissa.
Huijarin paella (4 annosta)
2 ps pikariisiä (tai 8dl keitettyä riisiä)
4-6 chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
200 g pakasteherneitä
12 isoa kypsää katkarapua
suolaa ja pippuria
Valkosipulimajoneesi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
Tee ensin valkosipulimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulit öljyn joukkoon pieneen mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa 20–30 sekuntia. Tarkoituksena on poista raa’an valkosipulin terävyys ja pehmentää sen makua. Anna öljyn jäähtyä.
Näin teet itse tuorepastaa! Resepti jatkuu videon alla.
1:00
