Sattuuko päähän tai vatsaan? Apu löytyy näistä raaka-aineista!

aprikoosi,-hedelmä
Lukuisat raaka-aineet auttavat useisiin vaivoihin. Shutterstock

Kärsitkö vatsavaivoista tai onko kolesteroli koholla? Useista ruoista saa apua lukuisiin vaivoihin.

Unohda päänsärkylääke ja maiskuttele ennemmin perunaa. Katso mihin vaivoihin esimerkiksi rusinat, valkosipuli ja kaali auttavat!

Banaani

Banaani sisältää runsaasti B6-vitamiinia, joka lisää serotoniinin eritystä. Serotoniinia on saatava, sillä sen vajaus voi ilmetä alakulona, apatiana, masennuksena sekä kroonisena väsymyksenä. Banaani tuo nopeasti myös verensokeritasapainon kohdalleen. Lue myös: Lue 10 mielenkiintoista faktaa banaanista!

Jogurtti

Jogurtin luonnolliset probiootit edistävät ruoansulatusta. Jogurtissa on myös runsaasti proteiinia, joka pitää sinut kylläisenä.

Rusina

Runsas kourallinen rusinoita pitää korkean verenpaineen loitolla. Rusinat sisältävät muun muassa paljon kuituja ja kaliumia.

Päärynä

Päärynän sisältämät yhdisteet hillitsevät korkeaa kolesterolia.

Aprikoosi

Aprikooseissa on natriumia, kuituja ja kaliumia, jotka kaikki auttavat estämään virtsakivien muodostumista.

Inkivääritee

Useat tutkimukset kertovat, että inkivääritee auttaa, jos olonsa tuntee huonovointiseksi.

Basilika

Basilika sisältää yhdisteitä, jotka auttavat vatsaongelmiin. Basilikalla on myös ripulia ja vatsakramppeja estävä vaikutus. Tämä vitamiinipommi taistelee myös salmonellaa vastaan.

Kaali

Kaalista on apua niin ulkoisiin ja sisäisiin haavoihin. Kaalista on nimittäin hyötyä vatsahaavojen hoidossa. Kaalia voi myös käyttää haavojen, mustelmien ja esimerkiksi paiseiden hoidossa.

Viikuna

Viikunan sisältämät kuidut auttavat ummetukseen ja samalla estävät myös peräpukamien muodostumista.

Valkosipuli

Valkosipuli sisältää sellaisia öljyjä, jotka estävät hiivatulehduksen muodostumista. Valkosipulin lisäksi myös appelsiini, neilikka ja timjami auttavat samaiseen vaivaan.

Peruna

Perunan syöminen edistää serotoniinin eritystä. Tästä on hyötyä etenkin silloin, jos kärsii esimerkiksi päänsärystä.

Lähde: Prevention 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja