Fazerilta uusi tuote, joka voi sisältää vähän mitä sattuu – tiesitkö tätä Pätkiksestä ja Da Caposta?

2:48 Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta

Erilaisia hävikkituotteita on tänä vuonna ilmestynyt kauppoihin kiihtyvään tahtiin. Nyt Fazer kertoo tuovansa markkinoille uuden, suklaisen version Makea Moka -pussistaan.

Videolla: Tiesitkö, että kaikki Amerikan pastillit maistuvat oikeasti samalta? Videolla raadin reaktio.

Vuosi sitten kerrottiin Fazerin uudesta ideasta kerätä normaalisti hävikkiin joutuvat makeiset jämäkarkkipussiksi.

– Nyt nämä muutoin erinomaiset, mutta muodoltaan tai väriltään hieman villimmät karkit pääsevät mukaan Makea Moka -pussiin. Jokainen pussi on sisällöltään uniikki, mutta komponentit ovat tuttuja Fazerin tuotebrändeistä Aarrearkusta, Tutti Frutista, Remixistä, Pantterista ja Ässästä, Fazerin vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa kertoi tuolloin uudesta Makea Moka -karkkipussista.

Nyt makeisyhtiö tiedottaa lanseeraavansa samalla idealla myös suklaajämiä sisältävän pussin, Makea Choco Mokan. Väärän painoiset tai liian vähän rouhetta sisältävät Fazerin suklaalevyt päätyvät nyt palasina jämäpussiin.

Fazerin yritysvastuujohtaja Sari Sarin kertoo, että suklaanvalmistuksesa ei voida täysin välttyä häikiltä, mutta sitä voidaan vähentää.

– Olemme jo pitkään uusiokäyttäneet suklaita moneen eri tuotteeseen, kuten Pätkikseen ja Da Capoon.

Tiesitkö tätä Da Caposta ja Pätkiksestä? 

Moni ei ehkä tiedä, että vuonna 1916 päivänvalon nähneen Da Capo -suklaan nimi  tarkoittaa "uudelleen alusta". Se viittaa suoraan tuotteen valmistustapaan, sillä Da Capo on niin sanottu uudelleenkäyttötuote.

Da Capo syntyi aikanaan kierrätysajatuksen pohjalta, kun laadunvalvonnassa virheelliseksi todetut liköörikonvehdit haluttiin saada uusiokäyttöön. Ne sulatettiin ja seokseen lorautettiin mausteeksi rommia, koska se tasoitti sopivasti liköörin makua. Pätkiksen täytteeseen puolestaan saatetaan lisätä jonkin verran minttukonvehtien tuotannosta peräisin olevaa suklaata.

Uusi suklaajämäpussi vain eräluontoisena

Fazerin uusia Makea Choco Moka -pusseja valmistetaan aluksi 3500 kappaleen erä ja niitä saa kaupanpäällisinä, kun ostaa tietyllä rahasummalla tuotteita Fazerin omista kanavista.

– Tuote on jaossa vain Fazerin omissa kanavissa, koska sen valmistus on eräluontoista. Sitä valmistetaan vain silloin kun hävikkiä syntyy.

Fazerin lisäksi erilaisia hävikkituotteita ovat lanseeranneet myös monet muut elintarvikevalmistajat. Kerroimme heinäkuussa Ingmanin ennennäkemättömästä uutuudesta, Hupsis-jäätelöstä, joka valmistetaan normaalisti hävikkiin joutuvasta palautusmassasta. Elokuussa hävikkijäätelökelkkaan hyppäsi myös Froneri Finland, joka toi markkinoille uuden Aino-hävikkijäätelön. Uusi Aino Suklaa & Mango on valmistettu osin hävikiltä pelastetusta jäätelömassasta.

Myös makeisvalmistaja Panda lanseerasi viime keväänä oman lakritsia sisältävän Hukkapussin ja tuo nyt myyntiin samaisesta tuotteesta suklaaversion.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja