Fazer paljasti liudan uutuustuotteita: Fazerin Sininen uudistuu, Kismet yhdistyy "jääkarhukarkin" kanssa ja markkinoilta poistunut karkkipussi tekee paluun

1:12 Näin valmistuu ihmepiirakka – tarvitset vain voitaikinaa ja suklaalevyn

Makeisyritys Fazer tiedottaa uusista makeisistaan. Vuoden alussa karkkihyllyihin saapuu muun muassa jo markkinoilta poistunut tuote sekä uusi Kismet-suklaapatukka. 

Videolla: Oletko jo testannut suklaalevystä ja voitaikinasta valmistuvaa ihmepiirakkaa?

Fazerin vuoden 2021 uutuuksissa nähdään muun muassa tuttuja makeistuotteitta uusilla makuvarianteilla. Klassikoihin on myös tulossa muutoksia, nimittäin Fazerin Sininen -suklaalevy uudistuu. Suklaafanien ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä kyse ei ole reseptimuutoksesta, vaan ulkoasua uudistetaan. Karl Fazerin nimikirjoituksen alkuperäinen muoto nimittäin palaa pakkauksiin.

– Yhtenäinen design tulee liukuvasti kaikkiin Karl Fazer -tuotteisiin ja näkyy ensimmäisenä suklaalevyissä alkuvuonna 2021, Fazerilta kerrotaan.

Muita suklaapuolen uutuuksia ovat uusi riisisuklaatuote Karl Fazer Suffeli Riisipuffi sekä suolaista karamellia sisältävä Geisha Caramel & Sea salt.

Kismetin ja "jääkarhukarkkien" ystäville on sen sijaan luvassa uusi hybridituote, eli Kismet Islanti.

– Islanti-karamelli on ihastuttanut suomalaisia Fazerin Parhain -pussissa jo vuodesta 1935. Nyt Islanti kohtaa Kismetin. ”Jääkarhukarkin”  päärynän maku tutussa patukassa kutkuttelee makuhermoja, Fazerilta kerrotaan.

Dumle-sarjaan on sen sijaan tulossa uudenlaiset, maitosuklaalla kuorrutetut Dumle-vaahtorakeet, Dumle Snacks Choco Chewies.

Markkinoilta poistunut karkkipussi tekee paluun

Karkkipussiuutuuksien joukossa on muun muassa uusi Pantteri Jungle. Pantteri-makeiset juhlivat vuonna 2021 jo 60-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Pantteri-pusseissa näkyy retrokuosi.

Fazerin Lappeenrannan makeistehtaalla kuultiin sen sijaan fanien toiveita, ja Ässä Mässä Yx palaa karkkihyllyyn tammikuussa. Kyseessä on alun perin vuonna 2001 lanseerattu yhdistelmä salmiakin ja hedelmän makuisia palapelin palojen muotoisia karkkeja.

Salta Katten -sarja kasvaa puolestaan kahdella hedelmäisellä kissakarkilla, kun klassikkokissan kavereiksi liittyvät Fazer Sura Katten ja Fazer Söta Katten.

Hävikkituotteet ovat uusi trendi

Karkkihyllyille on luvassa myös uusi hävikkituote. Fazer Lakritsi Tehtaan Erikoiset -pussi on sekoitus erilaisia lakritsituotteita, joiden ulkomuoto tai koko eivät täysin vastaa Fazerin laatuvaatimuksia. Pussissa on aina vähintään kolme makua, ja sen sisältö vaihtelee sisältäen kuitenkin aina vähintään 50 prosenttia muuten hävikkiin meneviä tuotteita

Fazerin lisäksi erilaisia hävikkituotteita ovat lanseeranneet aiemmin myös monet muut elintarvikevalmistajat. Kerroimme heinäkuussa Ingmanin ennennäkemättömästä uutuudesta, Hupsis-jäätelöstä, joka valmistetaan normaalisti hävikkiin joutuvasta palautusmassasta. Elokuussa hävikkijäätelökelkkaan hyppäsi myös Froneri Finland, joka toi markkinoille uuden Aino-hävikkijäätelön. Uusi Aino Suklaa & Mango on valmistettu osin hävikiltä pelastetusta jäätelömassasta.

Myös makeisvalmistaja Panda lanseerasi viime keväänä oman lakritsia sisältävän Hukkapussin ja toi syksyllä myyntiin samaisesta tuotteesta suklaaversion.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja