Suomalaisyrityksen karkkipussiin lipsahti vahingossa työnimi "Karvaanmakuiset AnanasAnustapit" – joku toheloi tehtaalla: "Ruotsalaiset painoivat sen pussiin"

karvaanmakuiset-ananasanustapit
Ruotsalaiset painoivat karkkipussiin vahingossa suomalaisyrityksen keksimän työnimen. Urjalan makeistukku

Suomalaisen makeistukun nettikaupassa myydään "Karvaanmakuisia AnanasAnustappeja". Selvitimme, mistä kummallisen kuuloisessa makeistuotteessa oikein on kyse.

Suomalaisen Urjalan Makeistukun nettikauppaan on ilmestynyt varsin erikoisen kuuloinen makeispussi, Karvaanmakuiset AnanasAnustapit. Tuotteen sivuilla kerrotaan, että makeiset myydään kakkoslaatuisina, koska niiden "työnimi" päätyi vahingossa tuotteen lopulliseksi nimeksi pakkaukseen. 

""Että mitähän v*ttua...", hyräili varastomiehemme hyllytellessään saapuneita AnanasAnustappeja Makeistukun varastolla", tuotesivuilla kerrotaan.

Katso video: Kunnon retropläjäys! Muistatko vielä nämä karkit ja suklaat menneiltä vuosikymmeniltä? Artikkeli jatkuu videon alla.

Kunnon retropläjäys! Muistatko vielä nämä karkit ja suklaat menneiltä vuosikymmeniltä? 2:24
Kuinka monta karkkia tunnistat?

"Se sitten päätyi ruotsalaisille ja ruotsalaiset painoivat sen pussiin"

Miten ihmeessä tällainen moka on päässyt tapahtumaan, vai onko kyse puhtaasta mainostempusta? Urjalan Makeistukun kaupallinen johtaja Timo Tuominen vakuuttaa, että mistään suunnitellusta tempauksesta ei ole kyse, vaan oikeasti tehtaalla sattuneesta mokasta.

– No katsos, kun tämä on Ruotsissa tehty tuote. Laitamme aina tehtaalle tiedot tuotteista nimen ja tuoteselosteen kera. Siellä saattoi nyt olla joku tohelo, joka ei ottanutkaan viimeisintä tiedostoa ja työnimi pääsi lipsahtamaan läpi, Tuominen kertoo.

Ananaskarkkien kohdalla kyse oli uudesta kokeiluerästä, jota ei aiemmin ole markkinoilla ollut. Makeistukun toimitusjohtaja Matti Tuomisen mukaan jo pitkään valikoimissa olleissa tuotteissa tällaisia lipsahduksia ei pääse syntymään, koska tehdas valmistaa tuotteet vanhojen tietojen perusteella. Testierien kohdalla mokia voi sattua helpommin.

– Tämä työnimi, AnanasAnustapit, taisi olla Timon heittämä. Se sitten päätyi ruotsalaisille ja ruotsalaiset painoivat sen pussiin, toimitusjohtaja Tuominen kertoo naurua pidätellen.

Sanaleikkejä aiemmin makeistuotteissa

Karvaanmakuisten AnanasAnustappien kohdalla makeistukussa jouduttiin ensin miettimään, voiko karkkeja laittaa edes kakkoslaatuisina myyntiin. Aina on nimittäin se mahdollisuus, että joku pahoittaa mielensä.

– Kyllä minäkin vähän aikaa pyörittelin silmiä, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että ehkä tämä on ihan hyvä juttu, Timo Tuominen sanoo.

Makeistukussa on myös aiemmin harrastettu tarkoituksella makeistuotteiden nimissä sanaleikkejä, ja yrityksen valikoimissa on ollut muun muassa Oligarkkipussi ja Trumpin sekoitus.

– Oligarkkipussi on nyt tauolla. Ollaan tosi tarkkoja siitä, että tuotteet eivät loukkaa ketään. Trumpin sekoitus oli pitkään valikoimissa ja se oli sellaista rajamailla olevaa läpändeerosta. Sitten kun tuli se kukkulajuttu, niin välittömästi lähti tuote veks, Timo Tuominen kertoo viitaten mellakkaan, jossa Trumpin kannattajat valtasivat USA:n kongressirakennuksen Capitol-kukkulalla.

"Kukaan ei ole ainakaan valittanut, ettei nimi vastaisi tuotetta"

Karvaanmakuisten AnanasAnustappien lopullista kohtaloa ei vielä makeistukulla tiedetä. Jos koe-erä osoittautuu menestykseksi, saattavat makeiset tulla myöhemmin markkinoille toisella nimellä. Toki koe-eränkin nimi saattaa puhutella asiakkaita.

– Kukaan ei ole ainakaan valittanut, ettei nimi vastaisi tuotetta. Nimi on kuvaava, Timo Tuominen toteaa.

Sitä paitsi kaikkia ei kuitenkaan voi aina miellyttää. Tämä Urjalan Makeistukussa huomattiin, kun yritys lanseerasi Pride-suklaan.

– Tuli palautetta. Mutta jos meitä joku sen takia boikotoi, niin boikotoikoot. Me hyväksymme kaikenlaiset ihmiset.

Jutussa haastatellut Tuomiset eivät ole sukua artikkelin kirjoittaneelle toimittajalle. 

Katso video: Kaikki Amerikan pastillit maistuvatkin samalta, mutta miltä?

Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta 2:48
Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta

Juttua muokattu 13.5.2022 klo 15.28. Lisätty kuva karkkipussista etiketteineen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat