Tuore yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa kasvispainotteisen ruokavalion suotuisia vaikutuksia terveydelle. Kasviperäisen ravinnon suosiminen näyttää pienentävän riskiä sairastua sydäntauteihin ja kuolla ennenaikaisesti.
Videolla ravitsemusasiantuntija Patrik Borg ilmaisee huolensa suomalaisten vähäisestä kasvisten syönnistä.
Kasvisperäisten ruokien suosiminen ei ole vain hyväksi planeetalle vaan myös ihmisen terveydelle. Journal of the American Heart Association -julkaisussa ilmestynyt yhdysvaltalaistutkimus yhdistää vähäisemmän eläinperäisten tuotteiden syömisen ja lisääntyneen kasviperäisten tuotteiden syömisen pidempään elämään ja pienentyneeseen sydän- ja verisuonisairauksien riskiin.
Tuoreesta tutkimuksesta uutisoi muiden muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.
Sydän- ja verisuonitaudit ovat suurin yksittäinen syy ennenaikaisille kuolemille maailmanlaajuisesti, Maailman terveysjärjestö WHO kertoo verkkosivuillaan. Myös Suomessa sydän- ja verisuonitaudit ovat merkittävin sairausryhmä.

