Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja suosittelee: Helppo kanapasta – vain viisi raaka-ainetta ja yksi paistinpannu

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Julkaistu 23.02.2021 19:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tähän yhden pannun kanapastaan tarvitaan perusmausteiden ja veden lisäksi vain viisi raaka-ainetta!

Videolla: Joko olet testannu Kari Aihisen Matinkylän kanaa?

Parmesaanikana on ehkä jo sinullekin tuttu ruokalaji. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla kerrottiin aiemmin, kuinka päältä rapsakka ja juustoinen parmesaanikana hurmaa hyvän ruoan ystäviä ympäri maailman. Parmesaanikana on paitsi suosittu ravintola-annos myös yksi maailman googlatuimmista kanaresepteistä. Kotikokit ovat innostuneet ruokalajista sen tekemisen helppouden ja lopputuloksen herkullisuuden vuoksi.

Nyt The Kitchn -ruokasivusolla esitellään parmesaanikanasta oikaistu, viiden raaka-aineen versio. Oikaistussa yhden pannun versiossa pasta kypsyy kanan kanssa samalla pannulla.

– Perinteinen parmesaanikana valmistetaan leivittämällä ja paistamalla. Rapsakkaa kuorta on helppo rakastaa, mutta hyvä parmesaanikana onnistuu nopeasti myös kuumalla pannulla. Sitä paitsi marinarakastike ja runsas määrä mozzarellaa sekä parmesaania sulana päällä korvaavat mahdolliset puutteet, The Kitchn sivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash kuvailee.

Helppo kanapasta: Parmesaanikanaa oikaisten

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Tähän yhden pannun kanapastaan tarvitaan perusmausteiden ja veden lisäksi vain viisi raaka-ainetta!

Ainesosat:

4 broilerin rintafilettä
Suolaa ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 prk valmista marinara-tomaattikastiketta
n. 5 dl vettä
300 g pennepastaa
4 viipaletta mozzarellaa
20 g parmesaania raastettuna
(tuoretta lehtipersiljaa koristeluun)

Hakkaa broilerinfileitä hieman ohuemmaksi lihanuijalla ja pyyhi pinnat kuivaksi talouspaperilla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Lämmitä öljy isolla, uuninkestävällä paistinpannulla ja kypsennä broilerinfileitä noin 5-7 minuuttia per puoli. Siirrä fileet lautaselle.

Kaada ¾ tomaattikastikkeesta pannulle. Lisää vesi ja pasta ja mausta pienellä määrällä suolaa. Sekoita, anna kiehahtaa ja keittele pastat al dente -kypsyisiksi.

Asettele broilerinfileet pastan päälle. Lusikoi päälle jäljelle jäänyt tomaattikastike purkista. Viimeistele mozzarellaviipaleilla ja parmesaanilla.

Laita paistipannu sisältöineen uuniin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi, niin että juusto sulaa ja saa hieman väriä. Koristele pasta halutessasi lehtipersiljalla. 

Lue myös: Oletko jo testannut? Yksi maailman suosituimmista kanaresepteistä: Helppo valmistaa ja mieletön "makupommi"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Kolmen ainesosan vaivaton kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille: "Loistava arkiruoka"Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Kolmen ainesosan vaivaton kanaruoka – jääkaapissasi voi lymyillä täydellinen kastike broilerille: "Loistava arkiruoka"Kolmen ainesosan kekseliäs ja superhelppo kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille!”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa