Ruokatoimittaja suosittelee: Helppo kanapasta – vain viisi raaka-ainetta ja yksi paistinpannu

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Tähän yhden pannun kanapastaan tarvitaan perusmausteiden ja veden lisäksi vain viisi raaka-ainetta!

Videolla: Joko olet testannu Kari Aihisen Matinkylän kanaa?

Parmesaanikana on ehkä jo sinullekin tuttu ruokalaji. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla kerrottiin aiemmin, kuinka päältä rapsakka ja juustoinen parmesaanikana hurmaa hyvän ruoan ystäviä ympäri maailman. Parmesaanikana on paitsi suosittu ravintola-annos myös yksi maailman googlatuimmista kanaresepteistä. Kotikokit ovat innostuneet ruokalajista sen tekemisen helppouden ja lopputuloksen herkullisuuden vuoksi.

Nyt The Kitchn -ruokasivusolla esitellään parmesaanikanasta oikaistu, viiden raaka-aineen versio. Oikaistussa yhden pannun versiossa pasta kypsyy kanan kanssa samalla pannulla.

– Perinteinen parmesaanikana valmistetaan leivittämällä ja paistamalla. Rapsakkaa kuorta on helppo rakastaa, mutta hyvä parmesaanikana onnistuu nopeasti myös kuumalla pannulla. Sitä paitsi marinarakastike ja runsas määrä mozzarellaa sekä parmesaania sulana päällä korvaavat mahdolliset puutteet, The Kitchn sivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash kuvailee.

Helppo kanapasta: Parmesaanikanaa oikaisten

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Tähän yhden pannun kanapastaan tarvitaan perusmausteiden ja veden lisäksi vain viisi raaka-ainetta!

Ainesosat:

4 broilerin rintafilettä
Suolaa ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 prk valmista marinara-tomaattikastiketta
n. 5 dl vettä
300 g pennepastaa
4 viipaletta mozzarellaa
20 g parmesaania raastettuna
(tuoretta lehtipersiljaa koristeluun)

Hakkaa broilerinfileitä hieman ohuemmaksi lihanuijalla ja pyyhi pinnat kuivaksi talouspaperilla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Lämmitä öljy isolla, uuninkestävällä paistinpannulla ja kypsennä broilerinfileitä noin 5-7 minuuttia per puoli. Siirrä fileet lautaselle.

Kaada ¾ tomaattikastikkeesta pannulle. Lisää vesi ja pasta ja mausta pienellä määrällä suolaa. Sekoita, anna kiehahtaa ja keittele pastat al dente -kypsyisiksi.

Asettele broilerinfileet pastan päälle. Lusikoi päälle jäljelle jäänyt tomaattikastike purkista. Viimeistele mozzarellaviipaleilla ja parmesaanilla.

Laita paistipannu sisältöineen uuniin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi, niin että juusto sulaa ja saa hieman väriä. Koristele pasta halutessasi lehtipersiljalla. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!