Kolmen ainesosan vaivaton kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille: "Loistava arkiruoka"

Broilerin rintafileet broileri kana
Oletko käyttänyt caesarkastiketta ruoanlaitossa? Shutterstock

Herkullista caesarkastiketta kannattaa hyödyntää myös muissa ruokalajeissa kuin perinteisessä caesarsalaatissa. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Foster lorautti kastiketta lämpimään uunibroileriin.

– Jos olet jumissa samoissa ruokarutiineissa, tässä on sinulle helppo ja mutkaton, mutta maukas kanaruoka, joka muuttaa rutiinisi, The Kitchn -ruokasivuston Kelli Foster lupaa.

Luuttomat ja nahattomat broilerin rintafileet uitetaan kermaisessa caesar-kastikkeessa ja päällystetään parmesaanijuustolla.

– Syö broileri esimeriksi simppelin salaatin tai paistettujen perunoiden kanssa, niin saat loistavan arkiruokan, jota koko perhe rakastaa.

Umaminen caesarkastike, joka maistuu valkosipuliselta, sitruunaiselta ja juustoiselta, on täydellinen pari miedon broilerinfileen kanssa. Ruoka valmistuu nopeasti, ja marinointivaiheen voi jättää kokonaan väliin.

– Peitä broileri simppelisti kastikkeella, laita uuniin ja maku tarttuu kyllä paiston aikana. Kanaa ei tarvitse edes maustaa, sillä kastikkeessa on tarpeeksi suolaa ja pippuria.

Kolmen ainesosan caesar-kana

4 broilerin rintafileetä
2,5 dl caesarkastiketta
50 g parmesaanijuustoa
( 2 rkl lehtipersiljaa)

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Hakkaa broilerinfileitä hieman ohuemmaksi (noin 1,5 cm paksuiksi).
  2. Kaada uunivuokaan caesarkastike. Asettele broilerinfileet vuokaan ja käännä ne kerran, jotta kastiketta menee fileiden molemmille puolille.
  3. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes broilerit ovat saaneet väriä ja sisälämpötila näyttää noin 72 astetta. Rastaa parmesaanijuusto valmiiksi paiston aikana.
  4. Laita uunin ylävastus päälle. Ota broilerit uunista ja ripotele niiden päälle parmesaanijuusto tasaisesti. Laita broilerit takaisin uuniin grillivastuksen alle ja paista noin 3-4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
  5. Viimeistele broileri halutessasi tuoreella lehtipersiljalla. Tarjoile.

Lähde: The Kitchn

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!